Premierul Florin Cîţu, pe litoral: „La 1 iunie va fi prima etapă de relaxare. Eliminăm purtarea măştii pe plajă“ VIDEO

Premierul Florin Cîţu, pe litoral: „La 1 iunie va fi prima etapă de relaxare. Eliminăm purtarea măştii pe plajă“ VIDEO

Florin Cîţu, declaraţii la Prefectura Constanţa Sursa Facebook FC

Premierul Florin Cîţu a venit joi, 6 mai, la Constanţa pentru a discuta cu reprezentanţii HoReCa măsurile de destindere care se vor lua începând de la 1 iunie. La prânz vizitează centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgenţă "Alexandru Gafencu", unde va fi şi preşedintele Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE „Vreau să arătăm că punem redeschide sezonul estival în sigutanţă. După discuţiile de astăzi, am speranţă. Au fost discuţii interesante, avem propuneri - să putem să fim pe plajă fără mască, la restaurant, la hotel, în anumite condiţii. Am discutat mai multe măsuri, am primit soluţii foarte bune, vom discuta mâine în Consiliul interministerial, să putem pune prima etapă de relaxare de la 1 iunie, apoi a doua de la 1 august. 
 
Mă bucură susţinerea operatorilor pentru campania de vaccinare. Vom pune anunţ unde personalul este vaccinat, sper să punem peste tot pe litoralul românesc. Şi voi fi mai des pe litoral, şi voi fi aici şi-n perioada următoare pentru a susţine litoralul românesc, am înţeles că prim-miniştrii nu prea au fost pe aicI“, a declarat Florin Cîţu, la ieşirea de la discuţia de la Prefectură. 
 
Despre clienţii vaccinaţi cu o doză sau două doze, premierul a detaliat: „Se pot verifica după CNP, în aplicaţia pe care deja o avem” 
 
De la 1 iunie, masca de protecţie nu mai este obligatoriu de purtat pe plajă, cu respectarea distanţei între şezlonguri - a precizat prim-ministrul. 
 
 
 
Florin Cîţu şi-a exprimat speranţa că marile festivaluri, precum Neversea sau Untold, vor putea fi reluate. „Va fi o legătură directă între rata de vaccinare şi evoluţia pandemiei“, a spus el legat de evenimentele cu public, în general. „După 1 iunie putem să ne gândim în direcţia asta, nu mai avem niciun judeţ în zona roşie, majoritatea sunt în verde“, a adăugat premierul. 
 
Şeful Guvernului a adăugat că nu vor fi ridicate măsurile de restricţie, dacă nu va fi atinsă ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie.
 
„Nu le vom ridica. Vom merge mai departe aşa cum este situaţia acum, dar eu nu cred. Eu cred că dorinţa noastră, a românilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decât orice şi ne vom vaccina şi vom trece de această perioadă”, a explicat Cîţu.
 
Întrebat dacă ar fi o soluţie ca în restaurante să fie delimitate zonele pentru persoane vaccinate şi cele nevaccinate, după modelul zonelor de fumători şi nefumători, premierul a răspuns: „Dacă e o propunere va fi discutată în Comitetul interministerial. Acum nu există o propunere”. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările