Diseară se scoate la licitaţie o broşă de aur masiv lucrată de bijutierul lui Carol I

 Diseară se scoate la licitaţie o broşă de aur masiv lucrată de bijutierul lui Carol I

Broşă austro-ungară

Inele cu diamante, pandantive, broşe şi brăţări cu pietre preţioase sunt printre cele aproximativ 100 de piese excepţionale, care vor fi licitate simultan, la Mamaia şi Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai valoroasă este un epatant colier de seară Crivelli, compus din cinci lanţuri din aur alb, decorate cu peste 1.000 de diamante, totalizând 36 de carate. Preţul său este estimat între 80.000 - 105.000 €.
Vedetele primei Licitaţii Artmark de Bijuterii sunt diamantele, cele mai preţioase dintre ele împodobind inele impresionante: „Solitaire” din aur alb, cu un diamant negru de foarte mari dimensiuni, având o greutate de 11,04 carate (est. 9.500 - 14.000 €), inelul excepţional Gilberto Preda din aur alb, pavat cu suma record de 350 de diamante (est. 15.000 - 25.000 €) şi „Intrecciato”, un superb inel Crivelli din aur roz, decorat cu diamante, rubine şi safire roz (est. 11.000 - 16.000 €).
Printre bijuteriile de colecţionar se remarcă: broşa austro-ungară din aur şi argint, decorată cu diamante (est. 2.800 - 5.500 €), broşa din aur, email şi perle, decorată în manieră neo-renascentistă, cu portretul unei prinţese, purtând monograma artistului (est. 1.500 - 2.200 €) şi „Floarea de albăstrea”, o broşă din aur masiv, atribuită bijutierului Regelui Carol I, Joseph Resch, decorată cu diamante (est. 1.500 - 2.200 €).

Colier Crivelli

Un aquamarin brazilian cu tăietură dreptunghiulară, care decorează un inel cu diamante şi un morganit cu tăietură portugheză, de cca 16,8 carate, montat pe un inel entourrage, sunt printre cele mai rare pietre preţioase pe care licitaţia le oferă la prima sa ediţie.
Bijuteriile cele mai valoroase sunt realizate de case europene celebre precum Korloff, Crivelli, Schoeffel, de Grisogono. Creatori contemporani de prestigiu, precum Gilberto Preda, Paolo Piovan Gioelli, Claudio Fiorentino sau Leo Pizzo semnează modele originale, iar artişti faimoşi ai secolelor trecute amintesc de strălucirea şi fastul aristocraţiei europene.
Licitaţia de Bijuterii de Epocă şi de Colecţie va avea loc în seara de duminică, 8 iulie, la Hotelul Vega din Mamaia şi, simultan, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările