Directoarea şcolii din Corbu, în anchetă. O reclamaţie anonimă o învinuieşte de violenţe asupra copiilor

Directoarea şcolii din Corbu, în anchetă. O reclamaţie anonimă o învinuieşte de violenţe asupra copiilor

Directoarea acuzată (în alb), alături de inspectorul şcolar general, într-o zi festivă Foto S.I.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a demarat o anchetă în urma unei sesizări anonime făcute în numele unui grup de părinţi de la Şcoala gimnazială Gheorghe Lazăr din comuna Corbu, care reclamă purtarea unei învăţătoare, care este şi director.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dascălul Elena Badea, director al şcolii, este acuzată că a bătut copiii de la clasa a IV-a B şi că elevii sunt terorizaţi de nervii învăţătoarei.

„Referitor la sesizarea anonimă transmisă presei de către un grup de părinţi ai unor elevi din clasa  a IV-a B de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr din comuna Corbu, prin care este semnalat «un caz foarte grav de violenţă fizică şi verbală» din partea unui cadru didactic, menţionăm că inspectorul şcolar general Răducu Popescu a dispus începerea unei anchete pentru a verifica aspectele prezentate în petiţie, urmând a se acţiona în consecinţă.

Totodată, precizăm că până marţi, 4 noiembrie, ora 14.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa nu a fost depusă nicio sesizare din partea părinţilor prin care să ni se aducă la cunoştinţă acest incident“, a comunicat ISJ Constanţa.

În sesizare se arată că în ziua de joi, 23 octombrie, după ce a distribuit rechizitele elevilor clasei la care învăţătoare, Elena Badea s-a supărat că elevii nu fac linişte şi le-a aplicat tuturor o corecţie fizică şi verbală. Părinţii spun că nu este prima dată când se întâmplă asta şi că dascălul şi-a schimbat radical comportamentul de când este director.

După acest incident, un părinte a decis să-şi transfere copiii la şcoala din Vadu, acolo unde le este domiciliul. „In situatia in care nu se adopta nicio masura la nivelul Inspectoratului, ne vom adresa Ministerului Educatiei“, spun autorii reclamaţiei anonime.

Vă mai recomandăm

Mereu în top. În ziua victoriei, şcoala Simonei Halep a făcut o mare bucurie copiilor din Vadu


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările