Cum să îţi petreci vacanţa de vară în tabere gratuite, oferite de stat. Câte locuri sunt disponibile

Cum să îţi petreci vacanţa de vară în tabere gratuite, oferite de stat. Câte locuri sunt disponibile

Pentru o anumită categorie de tineri, autorităţile oferă posibilitatea petrecerii unei vacanţe gratuite într-una dintre taberele de vară din România. Sunt aproape 300 locuri disponibile.

Ministerul Tineretului şi Sportului i-a aprobat Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa numărul de locuri pentru taberele din vacanţa de vară 2017. Astfel, sunt disponibile 57 locuri pentru desfăşurarea de tabere sociale şi 236 locuri pentru desfăşurarea de tabere pentru persoane cu dizabilităţi. Cei care le vor ocupa sunt tineri cu nevoi sociale şi tineri cu dizabilităţi.

Iată condiţiile care trebuie îndeplinite:

Pentru tabere sociale 

Beneficiarii taberelor sociale care se vor desfăşura în vacanţa de vară a anului 2017 vor fi în procent de 50% elevi proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie, şi în procent de 50% elevi care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului,republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În situaţia în care numărul elevilor care pot participa la aceste tabere este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectaţi având la bază următoarele criterii : mediile generale din ultimul an şcolar încheiat, performanţele sportive şi performanţele artistice.

Dosarele vor fi centralizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, care le vor transmite spre aprobare Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Dosarele vor conţine:

1. Cerere tip

2. Documentele care atestă faptul că elevul este provenit din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie (hotărârea Comisiei pentru Protecţia Copilului sau sentinţa judecătorească prin care s-a instituit măsura de protecţie specială);

3. Adeverinţa care atestă calitatea de elev în învătământul de stat şi media la învăţătură din ultimul an şcolar. Pentru participarea la tabăra socială este obligatorie media 10 la purtare sau calificativul “foarte bine”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială  şi Protecţia Copilului Constanţa împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa (şcolile) îşi vor asuma întreaga responsabilitate cu privire la întocmirea dosarelor beneficiarilor, avizarea acestora şi transmiterea lor către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Dosarele de candidatură se vor depune la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa (strada Ion Bănescu nr. 2, Constanţa), până pe data de 31.05.2017, urmând a fi aprobate în limita locurilor disponibile.

Pentru tabere pentru persoane cu handicap

Dosarele vor conţine:

- cererea privind acordarea unui loc de tabără gratuit pentru persoana cu handicap (cererea poate fi depusă atât de părinte sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cât şi de un reprezentant al unităţii de învăţământ de care aparţine);

- copie după documentul care atestă gradul de handicap;

- adeverinţa emisă de unitatea de învăţământ care atestă încadrarea într-o formă de învăţământ.

Dosarele de candidatură se depun la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa (strada Ion Bănescu nr. 2, Constanţa), în perioada 16 mai – 31mai 2017, urmând a fi centralizate, verificate şi aprobate în limita locurilor disponibile.

Metodologia completă de acordare a taberelor sociale şi a celor pentru persoane cu handicap se găseşte pe site-ul www.dsjconstanta.ro Tineret – Oferta Turistica – Tabere Gratuite 2017. 

Pe aceeaşi temă: 

Cherhanalele de pe litoral, delicatesa gastronomiei din Dobrogea. Unde mergi să mănânci un peşte făcut ca la carte

Secretele bujorului, propus ca floare naţională a României. Unde sunt cele mai frumoase rezervaţii naturale şi cum recunoşti specia de bujor românesc

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările