Constanţa: UPDATE Un grup de 15 elevi a ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Constanţa: UPDATE Un grup de 15 elevi a ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Constanţa: UPDATE Un grup de 15 elevi a ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Adolescenţii au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța după ce au mâncat la o terasă din Eforie Nord. Ei au rămas sub atentă supraveghere medicală, fiind suspectați de infecție cu Salmonela.


Adolescenții făceau parte dintr-un grup de 49 de elevi veniți în tabără pe litoral. Aseară, aceștia au mâncat la terasa Pescăruș din stațiune. Tinerii au consumat caşcaval pane, cartofi prăjiţi şi prăjituri, iar la scurt timp au început să se simtă rău. Toţi copiii acuzau stări de vomă, dureri de ambomen şi dureri de cap. Profesorii însoţitori au apelat la 112, iar 12 fete au fost transportate de urgenţă la spital. În cursul acestei dimineți, alți trei colegi au fost aduși la Spitalul de Boli Infecțioase.

Tot grupul, la un pas de internare


Medicii constănţeni au declarat că patru copii din grupul respectiv s-au simţit rău încă de ieri dimineaţă, însă pentru ei nu a fost nevoie să fie chemată ambulanţa. Aceştia se aşteaptă ca şi alţi copii să manifeste aceleaşi simptome în cursul zilei de astăzi. Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică, dr. Mihaela Dinisov a declarat că va verifica unde au fost cazaţi copiii şi ce tratament le-a fost administrat din partea medicilor.

„Noi am efectuat toate anchetele epidemiologice în toate cazurile de îmbolnăvire apărute până acum pe litoral, dar şi la unităţile care asigură asistenţa medicală, atât la Spitalul din Mangalia, la cel din Constanţa, cât şi la alte spitale private sau de stat de pe litoral“.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările