Constanţa: Magia Crăciunului şi tălmăcirea simbolurilor

Constanţa: Magia Crăciunului şi tălmăcirea simbolurilor

Dobrogenii ţin foarte mult la tradiţiile lor

Colindul este, de fapt, vestirea prin cântec a Naşterii Mântuitorului. Într-o peşteră de lângă satul Betleem se năştea din Fecioara Maria Pruncul Iisus, fiul lui Dumnezeu, pentru a-i mântui pe oameni de păcate şi să-i împace cu Dumnezeu-Tatăl. Prilej de bucurie unică la care participă întreg universul, după cum ne descrie Biblia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au păstrat peste milenii sărbătoarea Crăciunului, pe care au împodobit-o cu semnificaţii tainice şi adânci. Peştera şi ieslea sărăcăcioasă în care se naşte Împăratul tuturor ne îndeamnă la smerenie şi decenţă, iar clopoţeii ne aduc aminte de glasul îngerilor care au vestit păstorilor venirea lui Mesia.

Steaua este călăuza care aduce magii cei înţelepţi la Prunc, pentru a-i oferi daruri ca unui Împărat. Aşa cum şi noi, la rândul nostru, oferim daruri şi îi preţuim pe cei dragi, adeseori în jurul bradului, încărcat cu globuri şi luminiţe, iar în vârf adeseori aşezăm o stea.

Bradul semnifică pomul vieţii noastre, împodobite cu ocrotirea şi lumina înţelepciunii oferite nouă de Dumnezeu. Acesta este, pe scurt, Crăciunul. Iar Biserica ne cheamă să fim în preajma Pruncului, prin slujbele oficiate timp de trei zile.

În prima zi vom prăznui Naşterea Domnului, a doua zi vom preamări pe Maica Domnului, iar în cea de-a treia zi vom cinsti pe primul martir al lui Hristos, pe Sfântul Arhidiacon Ştefan. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările