Începe Triathlon Challenge Mamaia 2014, competiţie de anvergură internaţională

Începe Triathlon Challenge Mamaia 2014, competiţie de anvergură internaţională

Triathlon Challenge Mamaia 2014 - înot, ciclism, atletism

Cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est şi Balcani şi cel mai aşteptat din România – Triathlon Challenge Mamaia are loc în perioada 5-7 septembrie, în organizarea Smartatletic.

Competiţia de anul acesta vine cu multe noutăţi legate atât de traseu, cât şi de participanţi. Se împlinesc şase ani de eveniment la malul mării, iar elita sportivă a Europei şi concurenţi din SUA, Noua Zeelandă şi America de Sud se vor reuni la Mamaia ETU European Cup în 7 septembrie.

Triathlon Challenge este o competiţie sportivă de masă, un concurs la care poate participa orice persoană indiferent de pregătire sau condiţie fizică.

Astfel, toţi pasionaţii de înot, ciclism şi alergare, iubitori ai sportului şi ai mişcării în aer liber, se vor întâlni într-o cursă cu totul deosebită la început de toamnă.

După cinci ani, provocarea merge mai departe, iar evenimentul de anul acesta devine internaţional şi va fi gazda Cupei Europene. 75 de participanţi la Elite Men şi 30 la Elite Women din peste 25 de ţări şi de pe 4 continente vor spune «prezent» în ziua dedicată lor, 7 septembrie, la Mamaia ETU European Cup.

Totodată, Triathlon Challenge Mamaia va fi şi gazda Romanian Triathlon Series Grand Final, fiind ultimul concurs din circuitul triatloanelor de şosea, ceea ce înseamnă că vom avea parte de două ori mai mult spectacol şi voie bună.

Fond de premiere de 26.400 de euro, unic în România

Pentru profesioniştii care vor participa la Cupa Europeană, vor exista premii în valoare de 12.500 de euro cash. De asemenea, vor fi premiaţi în cadrul Cupei Europene şi primii trei clasaţi de nationalitate română, dar şi sportivii de performanţă din România prin categoria Open. Nu în ultimul rând, vor fi oferite premii în vouchere şi obiecte pentru amatori. Fondul total de premiere va fi de 26.400 euro.

Ediţia vine cu noutăţi şi la capitolul traseu. Prima dintre ele şi cea mai importantă este legată de start. Se va înota în mare, cu start de pe plaja, din faţa Hotelului Rex, iar totul va fi pregătit pentru un plus de spectacol, o zonă mai mare de desfăşurare şi o expunere excelentă. Zona de tranziţie dinspre înot spre bicicletă devine mai lungă, având 400 de metri şi va trece peste pasarela nou construită.

Un alt element de noutate va fi şi finsh-ul lung de 100 metri cu zonă controlată post-finish pentru participanţi, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon.

Concursul este dedicat atât celor care se află la primul lor triatlon, cât şi celor mai competitivi. Participaţii pot opta între probele individuale sau de ştafetă, iar distanţele sunt:
•    400 m înot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare pentru proba supersprint
•    750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare la proba sprint & ştafetă sprint
•    1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare la proba olimpică & ştafetă olimpică.

Anul acesta, aproximativ 900 de participanţi sunt aşteptaţi la startul concursului Triathlon Challenge  Mamaia. În premieră, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României va fi prezent la eveniment, atât ca participant, cât şi ca susţinător al Asociaţiei Curtea Veche. Totodată, Principele Nicolae va avea plăcerea de a înmâna premii celor mai rapizi triatlonişti. Va fi prezent şi Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, reprezentanţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi bloggeri.

Pentru ultimele noutăţi ale acestei ediţii, accesaţi site-ul trichallenge.ro şi pagina de Facebook a evenimentului, facebook.com/TriathlonChallenge.

În cadrul evenimentului există şi o secţiune dedicată special companiilor care susţin promovarea unui stil de viaţă sănătos. Pintre companiile participante la evenimentul din septembrie sunt Orange, BCR, Brenntag România, ONV LAW, Bulboaca şi Asociaţii, HP România, Asociaţia Curtea Veche, City Square Center, Porsche Inter Auto România, Avstore, Bucharest Sport Club, Endava, IBM România.
Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevărul, Adevărul.ro, Men’s Healt şi Sport Revolution.

Despre Clubul Sportiv smartatletic

Triathlon Challenge Mamaia este un eveniment cu tradiţie, organizat de  smartatletic. Clubul Sportiv smartatletic este o asociaţie cu structură polisportivă, afiliată Federaţiei Române de Ciclism & fondatoare a Federaţiei Române de Triatlon (aprilie 2012). Misiunea smartatletic este organizarea, dezvoltarea şi promovarea triatlonului, ciclismului (şosea, urban, MTB, cicloturism) şi a sporturilor înrudite ca elemente sportive de masă, tehnice şi educaţionale, promovând totodată spiritul civic şi de fair-play. Până în acest moment, smartatletic a organizat peste 100 de evenimente sportive, printre care cele mai importante au avut profil de triatlon, maraton, fit camp, turneu de polo, corporate camp, semimaraton, maraton de nataţie, cros, festival de sport în aer liber. Mai multe detalii pe www.smartatletic.ro & www.facebook.com/smartatletic.
 

Vă mai recomandăm

INTERVIU Ciprian Bălănescu, campion Naţional şi Balcanic la Triatlon: ”Mă antrenez 8 ore pe zi ca să ajung la Rio"

VIDEO Adevărul Live: Andrei Roşu, omul care s-a apucat de alergat la 35 de ani şi a devenit campion mondial pe distanţe uriaşe

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: