Al treilea om în stat, despre o posibilă moţiune de cenzură: „Este decât o afirmaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO Arhiva Adevărul
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu se teme de ameninţarea Alianţei Creştin Liberale (ACL) privind iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi spune că „este decât o afirmaţie“.

„Cum să mă tem la ce majoritate am? E dreptul constituţional, aştept să vedem dacă răspunde prevederilor constituţionale şi bineînţeles o vom dezbate, ştiţi foarte bine, la moţiunea de cenzură se constată respectarea regulamentului în Biroul permanent reunit, să vedem textul, să vedem dacă are toate elementele unei moţiuni de cenzură şi este un drept constituţional, voi convoca plenul împreună cu domnul preşedinte Tăriceanu şi o vom dezbate la momentul respectiv. Deocamdată este decât o afirmaţie pe care au făcut-o colegii din opoziţie“, a spus Zgonea. Corect ar fi fost să spună că „este doar/ numai o afirmaţie“.

Liderii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură care va viza teme legate de fraudarea alegerilor şi de traseismul politic.  Întrebată, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, dacă PMP va susţine eventuala moţiune de cenzură a ACL pe tema OUG privind migraţia primarilor, Elena Udrea a răspuns afirmativ.

"Vom susţine moţiunea de cenzură pentru că este o păcăleală a lui Ponta, a PSD şi a Guvernului această OUG, scopul fiind de a obţine voturi de la primari, păcălindu-i pe aceştia că vor primi fonduri pentru proiectele lor. Îi păcălesc pe primari că îi vor sprijini cu fonduri, dar nu le vor da bani. Probabil vor fi primari care se vor lăsa păcăliţi şi vor pleca la PSD şi la partidul lui Tăriceanu. Este o acţiune strict electorală, mincinoasă, ipocrită, demagogică şi populistă, tocmai de aceea vom susţine o moţiune de cenzură pe acest subiect", a spus Udrea, citată de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite