VIDEO Târgul Satului vine la Cluj cu zeci de producători locali, meşteşugari şi artişti din Ardeal

VIDEO Târgul Satului vine la Cluj cu zeci de producători locali, meşteşugari şi artişti din Ardeal

Zeci de producători locali vor fi prezenţi la târg. FOTO: Târgul satului

Zeci de meşteşugari, producători şi artişti locali din toată Transilvania vor fi prezenţi în perioada 1-4 octombrie la „Târgul Satului”, care se va desfăşura în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

„Vă mai aduceţi aminte de atmosfera copilăriei petrecute toamna la bunicii de la ţară? Nu vă e dor de gusturile, mirosurile, sunetele şi imaginile satului? Copiii dvs. le ştiu? Aveţi ocazia să le (re)descoperiţi împreună, la finalul acestei săptămâni, la ,,Târgul Satului”, ce se va desfăşura în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. În perioada 1-4 octombrie, aici şi-au dat întâlnire zeci de meşteşugari, producători şi artişti locali din toată Transilvania, pentru a le oferi vizitatorilor patru zile de relaxare şi voie bună autentic româneşti”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.
Cei care vor trece pragul Târgului Satului vor putea alege dintr-o gamă largă de produse, de la alimente şi băuturi, sau produse de îngrijire personală, la  îmbrăcăminte şi accesorii, până la obiecte şi lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică) şi obiecte de decor pentru casă şi grădină. În plus, vor putea participa la activităţi tematice specifice zonei rurale şi la spectacole performate de artişti locali.
 
 
Târgul satului aduce producătorii din Transilvania la Cluj
 


„Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local”

 
”Vom avea degustări de produse locale, ateliere de meşteşuguri şi o scenă a producătorilor locali, unde aceştia ne vor familiariza cu ceea ce înseamnă produsele lor şi procesul prin care ele ajung la noi, inclusiv mici secrete din producţie. Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local - ceea ce este extrem de important, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât şi pentru economia locală - dar şi pentru a apropia consumatorii de producători, de a le da şansa să se cunoască, să relaţioneze, să aibă încredere unii în alţii. Şi, da, şi pentru a se simţi bine împreună, într-un mediu deschis, verde, autentic, potrivit stării de bine. Un mediu care ar trebui mai mult apreciat de noi toţi. Haideţi alături de noi, între 1 şi 4 octombrie, în Parcul Etnografic "Romulus Vuia", să ne bucurăm împreună de o toamnă frumoasă, să ne aducem aminte de copilărie şi de zilele petrecute la bunici!”, spune Sorin Ailenei, Preşedinte Asociaţia  AiA, co-organizator al evenimentului.
 


Târg cu evenimente

 
Weekendul în care se desfăşoară Târgul este unul plin de evenimente** la Muzeul Etnografic, iar vestea bună este că posesorii de bilete la oricare dintre aceste evenimente vor putea participa, gratuit, şi la Târgul Satului.
**Evenimentele sunt: 
Vineri, 2 octombrie, 16:00 - Spectacol Aniversar "Rapsodia Somesana la 45 de ani" https://www.facebook.com/Ansamblul-Folcloric-Rapsodia-Somesana-Cluj-Napoca-1499016197061213/
Sâmbătă, 3 octombrie, 11:00 - Premieră: Bastien şi Bastienne | W.A. Mozart https://www.facebook.com/events/686162952011863/
Sâmbătă, 3 octombrie, 16:00 - Grigore Lese si Dor Transilvan https://www.iabilet.ro/bilete-grigore-lese-si-dor.../
Duminică, 4 octombrie, 11:00 - Fata Babei şi Fata Moşului | Florin Comişel https://www.facebook.com/events/321287228933822/
 
Târgul se va deschide oficial pe 1 octombrie, la ora 14.00, iar programul următoarelor trei zile (vineri - duminică) va fi între 10:00 – 19:00.  
Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de intrare, care poate fi achiziţionat de pe iabilet.ro :
joi: 6 lei
vineri: 15 lei
sâmbătă: 15 lei
duminică: 10 lei
 
Evenimentul Târgul Satului este organizat de Asociaţia AIA în colaborare cu Made in Cluj şi revista producătorilor locali Made Local, cu suportul şi prezenţa Satul vine la oraş şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni.
 
 
Vă mai recomandăm şi
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările