VIDEO Rectorul UBB face un anunţ sumbru: „42% dintre tinerii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali. Ei vor vota şi tot ei vor conduce societatea”

VIDEO Rectorul UBB face un anunţ sumbru: „42% dintre tinerii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali. Ei vor vota şi tot ei vor conduce societatea”

Daniel David vine cu veşti îngrijorătoare în ce priveşte generaţia tânără, „schimbul zilei de mâine”.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Daniel David, trage un semnal de alarmă în privinţa analfabetismului funcţional şi oferă o cifră cu adevărat înspăimântătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel David susţine că nu mai puţin de 42% dintre tinerii care au 15 ani sunt anafabeţi funcţionali. La fel de grav este, spune el, că peste 3 ani aceşti tineri vor vota, iar peste alţi câţiva ani vor conduce societatea. Profesor de psihologie la UBB, David a fost invitatul celei de a treia ediţii a podcastului Serile Clujul Cultural online, unde a oferit acest verdict sumbru. Timp de o oră, acesta a discutat despre cartea sa „Psihologia poporului român”, un studiu efectuat pe 50.000 de români, dar şi despre universitatea pe care o conduce şi despre efectele pandemiei Covid-19. 
 
 
„Distanţa dintre elite şi analfabeţi este foarte mare şi se vede de exemplu cel mai bine în învăţământul preuniversitar unde avem performanţe la olimpici dar şi 42% din cei de 15 ani analfabeţi funcţionali în acelaşi sistem. Este trist, pentru că peste trei ani cei care acum au 15 ani sunt cei care votează, vor intra în câmpul muncii, sunt cei care încep să conducă societatea. Vor da la facultate”, a atenţionat David.
 
 Profesorul clujean spune că există soluţii. Una dintre acestea ar fi reactivarea proiectului prezidenţial intitulat „România educată”, despre care spune că a fost abandonat într-o mare măsură.
 
Fac parte din comisia naţională a preşedintelui, dar nu se mai face mare lucru. Noi am dat o serie de documente. Probabil că au fost alegeri, şi vin alegerile şi preşedintele nu vrea să-l lege de perioada alegerilor. După ce trec acestea ar trebui repus pe tapet pentru că România are nevoie de un proiect de ţară în acest sens”, a adăugat Daniel David.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările