VIDEO Muncitorii români au protestat în centrul oraşului Bonn, iar apoi au asediat Consulatul României. „Să vă scoateţi singuri sparanghelul din pământ”

VIDEO Muncitorii români au protestat în centrul oraşului Bonn, iar apoi au asediat Consulatul României. „Să vă scoateţi singuri sparanghelul din pământ”

Muncitorii le reproşează autorităţilor din România lipsa oricărei implicări. FOTO Captură video

Zeci de muncitori români au protestat, marţi, 19 mai, la Bonn, faţă de condiţiile grele de lucru şi abuzurile la care au fost supuşi de unii dintre fermierii germani.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oana Darie, spune că autorităţile din România fac demersuri pentru aducerea în ţară a muncitorilor români care au plecat să lucreze în agricultură în Germania şi care au protestat în faţa Consulatului României la Bonn acuzând faptul că nu au fost plătiţi.

Oana Darie a declarat, marţi seară, într-o intervenţie la TVR, că oficialii de la Consulatul României la Bonn au discutat cu reprezentanţii muncitorilor români care marţi au protestat în faţa Consulatului despre posibilităţile pe care le au autorităţile de a-i ajuta. 
 
***

La proteste au luat parte şi câţiva germani membri ai sindicatului FAU Bonn, care susţin punctul de vedere al muncitorilor sezonieri români. Imaginile au fost filmate de Erich Mocanu. Românii prezenţi la miting au avut şi câteva bannere, iar pe unul dintre ele se putea citi mesajul: „Să vă scoateţi singuri sparanghelul din pământ”.

După ce au organizat un marş prin centrul oraşului Bonn, muncitorii s-au oprit în faţa Consulatului României, unde le-au cerut socoteală oficialilor pentru lipsa de implicare. Oamenii s-au plâns că după ce au muncit în agricultură în Germania nu au fost plătiţi sau au primit sume derizorii, dar autorităţile române nu au intervenit pentru a-i ajuta. Totodată, ei au reclamat faptul că nu dispun de bani nici pentru a se întoarce în ţară şi că doleanţele lor nu au fost ascultate nici de angajatori, nici de autorităţi.

Muncitorii strânşi în faţa consulatului au scandat „hoţii, hoţii” şi „mincinoşii” şi le-au cerut reprezentanţilor autorităţilor române să iasă afară pentru a sta de vorbă cu mulţumea. Puşi sub presiune, aceştia au acceptat să primească o delegaţie din partea muncitorilor, care a fost invitată să poarte o discuţie în interiorul consulatului. 

Imaginile au fost filmate de Erich Mocanu, cel care anunţa în urmă cu un an şi jumătate că va înfiinţa un partid al românilor, Liga Plus, menit să apere drepturile concetăţenilor săi aflaţi la muncă în această ţară. Între timp, Mocanu a fondat AEBS, o asociaţie care luptă pentru drepturile românilor din Germania şi Austria.

Citeşte şi

 

Fermierii italieni, ultimatum pentru Guvernul de la Roma. „Aduceţi înapoi muncitorii români, altfel rămânem cu recolta pe câmp“

 
 

VIDEO Un român din Germania a lansat un partid politic pentru diaspora: „Comunitatea decide ce se face şi ce nu“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările