VIDEO În raiul contrabandiştilor de lemn, poliţia controlează discotecile

VIDEO În raiul contrabandiştilor de lemn, poliţia controlează discotecile

În data de 22 aprilie, oamenii din Măguri Răcătău au oprit singuri două camioane cu lemn care ar fi fost furat.

Nu mai puţin de 27 de poliţişti au controlat, ieri, discotecile şi localurile din Măguri Răcătău, ocazie cu care s-a întocmit dosar penal pentru proprietarul unui laptop cu muzică piratată. Marea problemă a comunei este însă furtul de lemne, oamenii ajungând, în urmă cu circa o lună, să oprească două camioane cu material lemnos, disperaţi că autorităţile nu iau măsuri.

Poliţiştii clujeni au întocmit, ieri, un dosar penal pentru prorpeitarul unui laptop cu muzică piratată, însă nu au întocmit niciun dosar penal în urma controalelor de la sfârşitul lunii aprilie, când oamenii au oprit două camioane cu lemn care ar fi tăiat ilegal. Acţiunea oamenilor a determinat ieşirea din letargie a organelor de control. Astfel, în urma controalelor derulate de poliţişti în perioada 24-26 aprilie a.c., împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj şi ai Direcţiei Silvice Cluj, în zona comunelor Măguri-Răcătău şi Mărişelu, s-a constatat tăierea ilegală a cantităţii de 875 m³ material lemnos de esenţă răşinoasă în valoare de 179.231 lei. Cu toate acestea, controlul nu a avut ca rezultat întocmirea niciunui dosar penal, poliţişii întocmind doar acte premergătoare. 

Controale la discoteci în raiul contrabandiştilor

Situaţia dezastruoasă a pădurilor din Cluj a fost constatată şi  de ministrul Pădurilor şi Apelor, Lucia Varga, care  a dezvăluit că inspectorii din subordinea sa au identificat doar în judeţul Cluj, în acest an, dispariţia a peste 20.000 de metri cubi de material lemnos. În realitate, însă, a spus Lucia Varga, cantitatea de lemn furată este de trei ori mai mare 
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj împreună cu  comisari din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Cluj au organizat, ieri, o acţiune pe raza localităţii Măguri-Răcătău unde au fost verificate două societăţi comerciale care deţineau discoteci şi localuri. Cei 27 de poliţişti prezenţi au controlat totul: de la facturile de la bar, pana la depistarea persoanelor şi a bunurilor urmărite în temeiul legii şi verificarea modului de respectare a legislaţiei rutiere de către conducătorii auto.

Amenzi de 13.850 de lei

Cu această ocazie au fost legitimate 180 de persoane, poliţiştii aplicând 8 sancţiuni contravenţionale.Valoarea amenzilor este de 13.950 lei iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării este estimată la suma de 1.525 lei.discote. În urma neregulilor constatate s-a luat măsura  suspendării activităţii pe o perioadă de 3 luni la o societate comercială.

Dosar penal pentru un laptop

Cu ocazia verificărilor efectuate la o discotecă din localitatea a fost depistat şi identificat CRISTIAN A. de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care difuza muzică ambientală în local de pe laptop în memoria căruia erau stocate aproximativ 30.000 de opere muzicale, deţinând totodată 101 CD-uri care nu prezentau caracteristicile unui produs original. Laptopul şi CD-urile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciuni că operele muzicale deţinute sunt piratate şi nu deţin licenţele şi autorizaţiile necesare. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de mărfuri-pirat în scopul utilizării prin comunicare publică la punctele de lucru ale persoanelor juridice şi comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 139 ind. 6 al. 2 şi art. 140 al. 1 lit. c din Legea 8 din 1996 republicată.
 
 
 
Citeşte şi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: