Medicul Mihai Lucan şi fiul său, reţinuţi de procurorii DIICOT în dosarul de delapidare. Surse din anchetă spun că a fost găsită suma de 600.000 de euro cash

Medicul Mihai Lucan şi fiul său, reţinuţi de procurorii DIICOT în dosarul de delapidare. Surse din anchetă spun că a fost găsită suma de 600.000 de euro cash

Parcheziţia casei fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant, Mihai Lucan a durat mai bine de 10 ore.. FOTO: Adevărul

Casa medicului Mihai Lucan, fostul şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, a fost percheziţionată timp de mai bine de 10 ore de procurorii DIICOT. Aceştia ar fi găsit suma de 600.000 de euro în numerar, spun surse din cadrul anchetei.

UPDATE 17.45 Medicul Mihai Lucan a fost reţinut de DIICOT, după ce a fost audiat mai multe ore în sediul parchetului, în dosarul în care există suspiciuni că medicul, alături de alte persoane, ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme private.Procurorii DIICOT l-au mai reţinut şi pe fiul acestuia. 
 
Percheziţia demarată miercuri, 20 decembrie, în jurul orei 6.00 dimineaţa, la reşedinţa medicului Mihai Lucan s-a terminat seara târziu, în cursul aceleiaşi zile.
 
Procurorii DIICOT au adunat probe pentru un dosar în care urologul, fiul său şi mai multe persoane sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.  
 

600.000 de euro cash

 
„600.000 de euro cash. Aceasta sumă de bani se pare că a fost găsită de procurorii anti-mafia în timpul percheziţiilor la domiciliul familiei chirurgului Mihai Lucan. Ca sa intelegem cu totii dimensiunea afacerilor anchetate in acest moment de DIICOT!”, a postat pe Facebook jurnalistul Andrei Ciurcanu, de la Rise Project.

Surse din cadrul anchetei au confirmat informaţia. De asemenea, s-au găsit bijuterii, ceasuri şi diferite cadouri de valoare.
 
„În timpul percheziţiei DIICOT, o rudă a chirurgului clujean Mihai Lucan a încercat să sustragă bani, mai multe bijuterii şi ceasuri poleite cu aur, în valoare de zeci de mii de euro - toate aparţinând familiei Lucan.
Suspectul a fost prins in flagrant de poliţiştii de la „crimă organizată”, mai scris jurnalistul citat. 
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările