Studenţii s-au legat cu sfoară în centrul Clujului

Studenţii s-au legat cu sfoară în centrul Clujului

Studenţii au protestat în centrul Clujului.

Mai mult 50 de studenţi au lăsat, joi, în centrul Clujului pixuri pentru ca ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, să aibă cu ce semna Statul Studentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tinerii au arătat de ce este nevoie de acest statut. Ei au intrat într-un cerc făcut dintr-o sfoară, iar doi dintre ei, aşezaţi de o parte şi de alta, au tras de sfoară şi într-o parte şi în alta, mişcând întreaga masă de studenţi. „Aşa suntem trataţi. Suntem manipulaţi, suntem între două instituţii şi pasaţi când la universitate, când la minister", a spus una dintre studente. La finalul acţiunii de protest, care a durat 10 minute, studenţii au cântat „La mulţi ani" şi au a dus un mic tort pentru a marca Ziua Studentului.


Unii dintre participanţi au scris pe panourile amplasate în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj mesaje de susţinere pentru Statutul Studenţilor.

Studenţii cer ministrului tabere de vară şi de iarnă, solicită ca orice student să poată participa la alegerile pentru titlul de reprezentat al studenţilor, vor cursuri gratuite şi cer ca evaluarea profesorilor făcută de studenţi să conteze cu adevărat. Ei mai solictă dreptul de a beneficia de un examen obiectiv, care să permită o evaluare corectă a cunoştinţelor lor. Toate aceste drepturi, spun tinerii, sunt trecute în Statul Studenţilor, pe care ministrul EducaţIei întârzie să îl semneze.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: