Prima platformă online care alătură producătorii locali. „Realitatea momentului ne-a făcut să ne regândim comportamentul de zi cu zi“

Prima platformă online care alătură producătorii locali. „Realitatea momentului ne-a făcut să ne regândim comportamentul de zi cu zi“

Într-un moment în care totul se mută online din cauza crizei pandemice, doi tineri antreprenori din Cluj au lansat MadeInCluj.ro, un magazin online iniţiat şi pus la dispoziţia producătorilor locali.

Ştiri pe aceeaşi temă

Platforma este gratuită pentru micii producători cărora le permite înscrierea afacerii şi listarea produselor. Sunt vizaţi producătorii clujeni, indiferent de domeniul de activitate: brutărie, carmangerie, croitorie, apicultură, florărie, berărie, lactate şi produse derivate.
 
Iniţiatorii demersului sunt de părere că acum, mai mult ca niciodată, este nevoie ca antreprenorii să se susţină unii pe ceilalţi şi să se stimuleze consumul produselor locale. 
 
”Realitatea momentului ne-a forţat să ne regândim comportamentul de zi cu zi. De la băut cafea, până la cumpărat legume pentru o supă. Dacă, până acum, să mergem în piaţă şi să ne alegem morcovii de pe masa unei bunicuţe din Mihai Viteazu era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu. Astfel, ideea de digitalizare a pieţei a trecut de la stadiul de vis, la cel de necesitate. În plus, micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie, nu au posibilitatea să intre în piaţa pe care o deschide un lanţ de magazine sau supermarket. Ceea ce îi face mai greu accesibili”, spune Dan Ciulea, co-fondator MadeInCluj.ro.
 
”Am lansat proiectul din dorinţa de a încuraja consumul de produse locale, prin facilitarea accesului la informaţii despre ele şi despre producătorii lor, despre posibilităţile de comandă online, opţiune foarte importantă mai ales în aceasta perioada de criză, când consumatorii stau mai mult în case, nu mai frecventează magazinele, pieţele, etc. Este un proiect “win-win” atât pentru producători, ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece, dar şi pentru consumatori, care în felul acesta pot face uşor cumpărături de acasă, cât şi, per ansamblu, pentru sprijinul economiei locale”, completează Sebastian Florian, co-fondator MadeInCluj.ro.
 
 

Cum funcţionează

 
 
Platforma MadeInCluj.ro este gândită ca un magazin online clasic. Astfel, clientul plasează comanda, care este transmisă către producător, iar apoi comanda este primită, procesată şi livrată de către producător. În sfârşit, clientul plăteşte direct producătorului, prin instrumentele de care acesta dispune, numerar sau card bancar. Orice mic antreprenor local şi orice afacere de familie poate fi înscrisă. 
 
Cu toate că platforma este disponibilă online de doar câteva zile, deja şi-au listat produsele o serie de mici întreprinzători din varii industrii. Un exemplu sunt produsele Ferma Cojocna a USAMV Cluj-Napoca, în cadrul Gourmeticus Shop listate deja în platformă.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: