Operaţie reuşită pentru cel mai cunoscut cal din Cluj. Cum a devenit Eston celebru

Operaţie reuşită pentru cel mai cunoscut cal din Cluj. Cum a devenit Eston celebru

Calul Eston a fost operart cu succes. FOTO: USAMV Cluj

Eston, calul pentru care Clinica de Ecvine din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a organizat în preajma Crăciunului un bal caritabil cu strângere de fonduri, a fost operat cu succes şi a intrat deja în recuperare.

 
Eston este internat în clinică de doi ani, fiind preluat de la o asociaţie care nu a putut acoperi costurile procedurilor necesare pentru problemele lui medicale. El a mai fost supus la două operaţii, după diagnosticul de fractură de metatars, iar intervenţia de acum a fost estimată ca şi costuri la circa 2.000 de euro, inclusiv şuruburile necesare. 
 
„Operaţia a decurs în condiţii foarte bune, iar Eston se află deja în recuperare, care va dura circa 4 luni. Intervenţia a avut loc la metatarsul piciorului drept posterior şi a constat în îndepărtarea calusului exuberant şi realinierea razelor osoase printr-o plăcuţă cu şuruburi dintr-un aliaj special destinat cailor. În timpul recuperării, Eston va face şi procedee de fizioterapie, pentru refacerea musculaturii. El va rămâne în clinică şi este considerat deja un membru al echipei noastre”, a explicat doctorul. Cristian Crecan, cel care a efectuat operaţia. 
 
La balul caritabil din luna decembrie s-au donat aproximativ 6.500 de lei. Printre donatori s-au numărat şi componenţii echipei de baschet masculin „U” Banca Transilvania Cluj, care au ţinut să se implice pentru ca Eston să aibă o nouă şansă la o viaţă normală. 
 
 
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: