Operaţie reuşită pentru cel mai cunoscut cal din Cluj. Cum a devenit Eston celebru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calul Eston a fost operart cu succes. FOTO: USAMV Cluj
Calul Eston a fost operart cu succes. FOTO: USAMV Cluj

Eston, calul pentru care Clinica de Ecvine din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a organizat în preajma Crăciunului un bal caritabil cu strângere de fonduri, a fost operat cu succes şi a intrat deja în recuperare.

Clinica de Ecvine din cadrul USAMV a organizat, la finalul anului trecut, obişnuita petrecere anuală caritabilă. Ediţia din 2018 a fost dedicată lui Eston, un armăsar de cinci ani care avea nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală.

Eston este internat în clinică de doi ani, fiind preluat de la o asociaţie care nu a putut acoperi costurile procedurilor necesare pentru problemele lui medicale. El a mai fost supus la două operaţii, după diagnosticul de fractură de metatars, iar intervenţia de acum a fost estimată ca şi costuri la circa 2.000 de euro, inclusiv şuruburile necesare. 

„Operaţia a decurs în condiţii foarte bune, iar Eston se află deja în recuperare, care va dura circa 4 luni. Intervenţia a avut loc la metatarsul piciorului drept posterior şi a constat în îndepărtarea calusului exuberant şi realinierea razelor osoase printr-o plăcuţă cu şuruburi dintr-un aliaj special destinat cailor. În timpul recuperării, Eston va face şi procedee de fizioterapie, pentru refacerea musculaturii. El va rămâne în clinică şi este considerat deja un membru al echipei noastre”, a explicat doctorul. Cristian Crecan, cel care a efectuat operaţia. 

La balul caritabil din luna decembrie s-au donat aproximativ 6.500 de lei. Printre donatori s-au numărat şi componenţii echipei de baschet masculin „U” Banca Transilvania Cluj, care au ţinut să se implice pentru ca Eston să aibă o nouă şansă la o viaţă normală. 

eston cal usamv foto usamv

Citeşte şi

Petrecere cu mere coapte şi prăjituri de casă pentru un suflet blând. Cum poţi ajuta la salvarea unei vieţi

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite