Mesaj de la mănăstirea Cozia: „Stimate alegător creştin-ortodox, când votezi, nu îţi trăda credinţa şi neamul! Votează Victor Ponta!” Ce spune stareţul

Mesaj de la mănăstirea Cozia: „Stimate alegător creştin-ortodox, când votezi, nu îţi trăda credinţa şi neamul! Votează Victor Ponta!” Ce spune stareţul

Bielţel primit de un credincios la Mănăstirea Cozia. FOTO: Sabin Gherman (facebook)

Credincioşii care au fost sâmbătă la Mănăstirea Cozia au primit bileţele cu îndemne electorale: „Stimate alegător creştin-ortodox, Când votezi, nu îţi trăda credinţa şi neamul! Votează Victor Ponta, român şi creştin-ortodox!”. Sute de astfel de bileţele au fost distribuite enoriaşilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O nemernicie primita la Mănăstirea Cozia, acum înţelegi de ce atâţia bani pentru popi?”, scrie jurnalistul clujean Sabin Gherman pe pagina sa de Facebook şi ataşează bileţelul primit de la un credincios care a fost sâmbătă la mănăstirea amintită.

„Stimate alegător creştin-ortodox, Când votezi, nu îţi trăda credinţa şi neamul! Votează Victor Ponta, român şi creştin-ortodox!”. 

După îndemnul electoral, bileţelul mai conţine şi o parte dintr-o rugaciune: „Dumnezeul meu, să nu-i părăseşti pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică, dragostea Ta să-i aducă pe toţi lângă Tine”, din rugăciunea preacuviosului Paisie Aghioritul. 

Stareţul de la Cozia: personalul mănăstirii nu a făcut campanie electorală, o femeie din afară ar fi distribuit bileţelele

Vartolomeu Andronie, stareţul Mănăstirii Cozia, a susţinut că nimeni din personalul mănăstirii nu a împărţit, sâmbătă, bileţele electorale.
 
„Eu din păcate am fost în Italia, la un control, fiind bolnav cu ochii. Am primit vestea de la un părinte. El mi-a spus că nu a vă absolut nimic, nu ştie absolut nimic. Cineva l-a anunţat că a apărut în ziar că s-au împărţit aceşti fluturaşi. În mănăstire, însă nu s-a consumat nicio acţiune cu tentă electorală, nici nu avea cum. Din ce am înţeles, dar nu e nimic sigur, o femeie ar fi fost văzută împărţind aceşti fluturaşi. Noi nu facem politică în mănpstire, noi suntem cu rânduiala monahică. Din partea personalului mănăstirii nu s-a făcut nicio acţiune electorală, numai cineva civil putea să fie.” 
 
Stareţul a mai susţinut că în biserică sigur nu s-au împărţit aceşti fluturaşi, dar că e posibil să se fi întâmplat în curtea mănăstirii. „Noi nu putem să ne fixăm ochii pe fiecare persoană. În curtea mănăstirii nu a fost nimic să atragă atenţia  personalului. Eu spun aşa: nimeni din personalul mănăstirii nu are voie să facă propaganda politică.”
Ne pare rău că a apărut numele mănăstirii în acest incident, pentru că numele Coziei trebuie un pic apărat.
Vartolomeu Andronie, stareţul Mănăstirii Cozia
„Şi noi vrem să-l apărăm pentru că apar tot felul de nimicuri. Preoţii noşti nu au văzut pe nimeni să facă campanie elecorală. Au auzit că se pare că o femeie ar fi distribuit aceste bileţele. Noi întodeauna am avut în minte că astfel de activităţi trebuie interzise în mănăstire, dar e posibil să scape, pentru că personalul nu e numerous şi noi suntem ocupaţi cu tot felul de ascultări. Nu putem sta de pază tot timpul”, a concluzionat stareţul. 

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Diaspora îşi cere dreptul la vot în stradă. Românii din Londra: „Azi se fură votul, mâine viitorul”

După o sâmbătă a protestelor românilor din ţară faţă de proasta organizare a Ministerului Afacerilor Externe la primul tur al alegerilor prezidenţiale în Diaspora, din cauza căreia numeroşi conaţionali nu au reuşit să voteze pe 2 noiembrie, a venit rândul românilor din străinătate să-şi manifeste nemulţumirile.
 

BUCUREŞTI. Adunare pe Facebook la un miting anunţat în Piaţa Universităţii împotriva lui Victor Ponta şi de solidaritate cu românii din diaspora.

Mai mulţi bucureşteni şi-au anunţat prezenţa la un protest la adresa lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, evenimentul fiind anunţat pentru sâmbătă, 8 noiembrie 2014, ora 18.00, în Piaţa Universităţii.

TIMIŞOARA. Mii de timişoreni ies în stradă pentru Iohannis. Revoluţionarii pesedişti se pregătesc de scandal: „O să aveţi surpriză. Cu atât mai bine că e şi noapte”.  

Aproape 10.000 de timişoreni s-au înscris pe Facebook la protestul organizat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei. Primăria Timişoara a aprobat mitingul anti-Ponta între orele 18.00-20.00. Protestul “Dacă nu îl vrei pe Ponta preşedinte, ieşi în stradă”, se va organiza la scara naţională pe data de 15 noiembrie. Timişorenii nu au avut însă răbdare şi au organizat un miting sub genericul „Banatul are voce!”.

CLUJ. Cine sunt clujenii care ies în stradă, solidari cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur. „Destul ne-a umilit Guvernul Ponta"

Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, un simbol al oraşului şi al libertăţii de exprimare, se va umple de oameni azi, 8 noiembrie, când de la ora 17.30, va avea loc un protest împotriva lui Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale 2014, în semn de solidaritate faţă de românii din diaspora care nu au putut să voteze în primul tur din cauza organizării proaste. Este al treilea protest organizat la Cluj pe această temă.

IAŞI. Protest în Capitala Moldovei. Ieşenii se solidarizează cu românii din diaspora, care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale. 

„Vechea Capitală are voce!”. Sub acest îndemn a fost anunţat, pe reţeaua Facebook, protestul de sâmbătă, 8 noiembrie, din Iaşi. Manifestarea urmează să să aibă loc începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii.

CONSTANŢA. Tinerii se răscoală. „Constanţa, ieşi în stradă dacă nu îl vrei pe Ponta preşedinte“. 

Sâmbătă, 8 noiembrie, la ora 18.00, în parcul din faţa Primăriei Constanţa va avea loc o demonstraţie împotriva lui Victor Ponta, sub sloganul „Constanţa, ieşi în stradă dacă nu îl vrei pe Ponta preşedinte“.

CRAIOVA. Miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota, organizat la Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul.

Un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota va fi organizat, astăzi, e la ora 18.00, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova.Protestatarii vor ca guvernul să organizeze mai multe secţii de votare pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar astfel toţi românii din diaspora să nu mai fie nevoiţi să stea ore în şir la coadă fără să nu ajungă să îşi exercite dreptul la vot.

ORADEA. Miting anti-Ponta, la Oradea. Tinerii, solidari cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, din cauza proastei organizări.

Orădenii ies sâmbătă, 8 noiembrie, să protesteze împotriva lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale 2014, în semn de solidaritate cu românii din diaspora, care nu au putut să voteze în primul tur al alegerilor din cauza organizării proaste. Acţiunea se va desfăşura în Piaţa Unirii, de la ora 16.00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările