Grevă la fabricile Fujikura din Dej. Muncitorii, nemulţumiţi de hotărârea conducerii privind cel de-al 13-lea salariu

Grevă la fabricile Fujikura din Dej. Muncitorii, nemulţumiţi de hotărârea conducerii privind cel de-al 13-lea salariu

Muncitorii au ieşit în curtea fabricii pentru a-şi striga nemulţumirile. FOTO: Dejeanul.ro

Cateva sute de angajaţi din Dej ai companiei Fujikura au oprit producţia în această dimineaţă. Muncitorii sunt nemulţumiţi cu faptul că cei care au avut concediu medical nu vor primi integral sau deloc cel de-al 13-lea salariu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muncitorii de la cele trei unităţi de producţie Fujikura din Parcul Industiral Dej au oprit munca, în această dimineaţă, şi au ieşit în curtea uneia dintre fabrici pentru a protesta în legătură neacordarea celui de-al 13-le salariu. Conducerea producătorului de cablaje auto şi-a anunţat angajaţii că cel de-al 13-lea salariu va fi acordat în funcţie de zilele de concediu medical. Astfel, cei care au avut 5 zile de concediu medical pe parcursul anului, vom primi doar 30% din cel de-al 13-lea salariu. Cei care au avut mai mult de 5 zile de concediu medical nu vor mai primi niciun leu. Protestatarii susţin că astfel se încalcă prevederile din contractul de muncă, în care primirea celui de-al 13-lea salariu nu este condiţionată.  Directorul de resurse umane al Fujikura, Paul Pătraşcu, nu a putut fi contactat de reporterul Adevărul.  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările