Filmarea în care Ciprian Marica a fost surprins cu soţia unui prieten, ştearsă de pe net. Tribunal: „Încalcă viaţa privată“

Filmarea în care Ciprian Marica a fost surprins cu soţia unui prieten, ştearsă de pe net. Tribunal: „Încalcă viaţa privată“

Ciprian Marica a fost suprins pe holul unui hotel din Cluj-Napoca. FOTO: Captură video/Ziar de Cluj

Filmările în care fotbalistul Ciprian Marica a fost surprins într-un hotel din Cluj cu soţia unui cunoscut om de afaceri vor fi şterse de pe internet. Decizia a fost luată de Tribunalul Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clipul în care Ciprian Marica a fost surprins, într-un hotel din Cluj-Napoca, cu soţia unui cunoscut om de afaceri a devenit viral la începutul anului trecut. Cel care a realizat filmarea a fost chiar soţul înşelat. La bustul gol, acoperit doar cu un prosop, Marica a încercat să-l liniştească pe bărbat, cu care era prieten. Până la urmă, a ieşit şi soţia acestuia şi au purtat un scurt dialog. Clipul realizat în vara anului 2019 a fost făcut public la începutul anului trecut de publicaţia Ziar de Cluj.

Instituţia de presă a fost dată în judecată de soţia omului de afaceri, iar Tribunalul Cluj a decis, în 24 februarie, eliminarea înregistrării din mediul online până la soluţionarea definitivă a litigiului, conform Clujust. Decizia a fost motivată prin încălcarea „dreptului fundamental al reclamantei la viaţa privată”. 

Decizie „de urgenţă şi fără trecerea unui termen”

Tribunalul Cluj a dispus, pe 24 februarie, de urgenţă şi fără trecerea unui termen, următoarele măsuri provizorii: 
 
„1. înlăturarea provizorie din mediul online de pe pagina de internet www.ziardeclui.ro. de pe pagina oficială de Facebook a Ziar de Clui si de pe canalul oficial de YouTube al Ziar de Cluj, până la soluţionarea definitivă a dosarului de fond aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, nr. 7382/211/2020, a următoarelor: articolelor şi postărilor în întregimea lor, precum şi comentariilor la acestea, în care apar detalii legate de viaţa privată/intimă a reclamantei după cum urmează: - https://www.ziardeclui.ro/exclusiv-fotbalistul-ciprian-marica-inscris-la-clui-lanora-fostului-sef-transgaz-incornoratul-i-prins-diŕect-la-grand-hotel-italia-avemvideo-cu-flagrantul publicat la data de 29 aprilie 2020; - https://www.ziardeclui.ro/dupa-dezvaluirea-ziar-de-clui-ana-muntean-norafostului-boss-al-transgaz-florin-muntean-si-sters-contul-de-facebook-iar-amantul-ciprian-marica-fugit-de-cancan?fbclid=IwAR3rJc-wp-HOrWKi3ssgOvBFbbqt5p69KqfPJB5ksEINEJiqywkA1rOrTUO publicat la data de 29.04.2020 - https://www.ziardecluj.ro/filmarea-de-la-hotel-pedeapsa-de-la-florin-pentru-ana-fiindca-calcat-stramb-din-nou publicat la data de 30 aprilie 2020 - https://www.ziardecluj.ro/record-ziar-de-cluj-1-000-000-de-romani-au-vizualizat-videoul-cu-ciprian-marica-pe-canalul-de-youtube-al-publicatiei publicat la data de 30 aprilie 2020 - https://www.ziardecluj.ro/record-ziar-de-cluj.ro/jo-napot-marica-e-bine-la-cluj publicat la data de 1 mai 2020; - de pe canalul de YouTube al Ziar de Cluj, la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=gzynnzmv5fw intitulat ''Fotbalistul Ciprian Marica prins in flagrant la nevasta altuia", postat în data de 29 aprilie 2020; - de pe canalul de YouTube al Ziar de Cluj, la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=gzynnzmv5fw intitulat ''Ciprian Marica prins in (offside) cu nevasta unui prieten într-o cameră de hotel (Ziar de Cluj)” postat la data de 30 aprilie 2020; - precum si de pe pagina oficiala a Ziar https://www.facebook.com/ziardecluj/? tn =%2Cd%2CPR&eid=ARAPjXdzw1LDdiHQ1H9rX71wHpM3VXVLSdOINoIuOwekI0FPIRfSymBAq1wzUZENyY6xQtTf2h t1J8y a articolelor postate în data de 29 aprilie 2020 ora 16:38, în data de 29 aprilie 2020 ora 20:30, în data de 30 aprilie 2020 ora 19:32 ?i în data de 1 mai 2020. 
 
2. interzicerea provizorie a încălcării dreptului fundamental al reclamantei la viaţa privată prin interzicerea pârâţilor să mai publice, în mediul online sau în scris, în întregime sau parţial, a înregistrării video la care s-a făcut referire, în care reclamanta este prezentată în ipostaze legate de viaţa sa privată/intimă, precum şi a oricărei alte imagini cu reclamanta, preluată de pe acest video, sau să le difuzeze în cadrul unor emisiuni TV sau alte canale media, până la solutionarea definitivă a dosarului de fond aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca; 
 
3. luarea măsurilor necesare pentru a asigura conservarea probelor, în sensul constatării existenţei pe site-ul web www.ziardecluj.ro, pe canalul oficial de YouTube a Ziar de Cluj, pe pagina oficială de Facebook a Ziar de Cluj a articolelor menţionate mai sus şi anexate prezentei cereri, cu privire la titlul, autorul, data, con?inutul acestora si linkurile pe care acestea pot fi accesate, precum si cu privire la comentariile făcute la acestea. Respinge apelul incident formulat de către pârâţii ALEXA LIVIU DORU ALIN şi SC CALL MANIA S.R.L. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Cu cheltuieli de judecată pe cale separată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, azi, data de 24.02.2021.”
 
Procesul va continua. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările