Deputatul Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, şi-a dat demisia din PSD. „Mi-am pierdut speranţa că mai pot schimba ceva din interior“

Deputatul Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, şi-a dat demisia din PSD. „Mi-am pierdut speranţa că mai pot schimba ceva din interior“

Aurelia Cristea FOTO Eduard Enea

Aurelia Cristea, membru PSD din 1996, fost parlamentar şi ministru, a anunţat public miercuri, 1 februarie, că şi-a depus demisia din PSD. Aceasta a scris pe Facebook că decizia a luat-o ”luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţi”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aurelia Cristea a anunţat pe pagina sa de Facebook că şi-a dat demisia din PSD, partid în care s-a înscris în septembrie 1996. 

Aceasta a devenit membru PSD din septembrie 1996 şi a fost parlamentar PSD în legislatura 2012-2016, respectiv fost ministru delegat pentru dialog social si relaţia cu societatea civilă în perioada martie-decembrie 2014.

Ce a scris aceasta în mailul pe care l-a trimsi preşedintelui PSD Cluj, Horia Nasra: 

„În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţi. M-am alăturat echipei PSD în urma cu peste 20 de ani, cu speranţe, idealuri şi dorinţa de a clădi un viitor mai bun pentru ţara în care m-am născut, trăiesc şi în care mi-am crescut copiii. Sunt un om care a clădit de la zero o viaţă, o carieră, un drum, cu obişnuitele greutăţi, urcuşuri şi coborâşuri.

Dar, am fost consecventă şi cu speranţa mereu că dincolo de fiecare barieră şi de fiecare dificultate există un cer senin. Am venit în arena politică aducând ceea ce învăţasem de la dascălii mei şi ceea ce câştigasem ca experienţa profesională. Am fost conştientă că va fi greu, însă nu am dezarmat aproape niciodată. Nici când am fost atacată, nici când am fost jignită, nici când mi s-au făcut nedreptăţi. Pentru că am crezut şi cred în continuare că, atâta timp cât eşti consecvent cu tine şi cu principiile tale şi atâta timp cît nu încerci să înşeli încrederea celor din jur, nu există barieră insurmontabilă.

Există, însă, un moment clar în care este necesară delimitarea - acela în care principii, valori şi credinţe care stau la fundaţia construcţiei unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine. În toată activitatea mea de om politic şi parlamentar, am acţionat conform câtorva principii personale de neclintit - acelea ale respectului pentru lege şi cetăţean, ale dialogului, verticalităţii, congruenţei între vorbe şi fapte, al integrităţii. Am simţit direct efectele nepotrivirii dintre aceste principii şi abordarea unora dintre oamenii politici, dar am rămas fidelă lor indiferent de consecinţe.

Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenţi. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi, din păcate, al ţării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleaşi principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare şi reconstrucţiei de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment.

Lor le doresc succes, eu însă mi-am pierdut speranţa că mai pot schimba ceva din interior. După 20 de ani!
Continui să îndrăznesc să cred ca suntem, individual, o forţă care poate fi pusă în slujba binelui colectiv şi voi continua să lupt pentru asta alături de cei care împărtăşesc aceleaşi valori!”.

Aurelia Cristea a mai postat pe facebook un mesja în care spune că tiranul ”Ceauşescu a fost mic copil, şi el lucra pentru propăşirea neamului, vă amintiţi, dragi prieteni?” şi că ”Suntem datori să veghem ca acele vremuri să nu se mai întoarcă! Paşnic, fără violenţă!.

Aurelia Cristea este parlamentarul care a interzis fumatul în spaţii publice.

 

Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările