Compozitorul clujean Sigismund Toduţă, are, după patru ani, bust în Parcul Central

Compozitorul clujean Sigismund Toduţă, are, după patru ani, bust în Parcul Central

Dezvelirea bustului compozitorului clujean Sigismund Toduţă

Reprezentanţii Fundaţiei Sigismund Toduţă, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, au dezvelit joi, pe aleea centrală din Parcul Simion Bărnuţ, bustul compozitorului clujean Sigismund Toduţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bustul a fost amplasat la iniţiativa Primăriei municipiului Cluj-Napoca, în urma consultărilor cu reprezentanţii Fundaţiei Sigismund Toduţă, în cinstea marelui artist clujean. Bustul a fost realizat de sculptorul Ilarian Voinea şi cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

În 2008 bustul lui Sigismund Toduţă a fost furat, soclul rămas în urmă devenind bătaia de joc a tinerilor.Sigismund Toduţă (1908-1991) a fost compozitor, muzicolog, profesor universitar, academician român, s-a format la Cluj-Napoca cu Marţian Negrea şi la Roma cu Casella şi Pizzetti, s-a impus ca profesor de muzică la Blaj şi a creat o renumită şcoală muzicală la Academia de muzică Gheorghe Dima. Cu o creaţie vastă şi diversă, este primul compozitor român, care după George Enescu şi Paul Constantinescu, ajunge la un adevărat stil personal în muzica românească a secolului XX.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: