Clujenii ies, din nou, în stradă. Mesajul lor: „Justiţia NU se negociază“

Clujenii ies, din nou, în stradă. Mesajul lor: „Justiţia
NU se negociază“

Imagine de la protestul de duminică seara, de la Cluj  FOTO: Remus Florescu

Un nou protest a fost anunţat miercuri, 27 februarie, la Cluj pe fondul ultimelor modificări legislative la Legile Justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clujenii vor protesta şi miercuri, 26 februarie, în Piaţa Mihai VIteazul de la ora 11.15.

Evenimentul a fost anunţat pe Facebook şi este însoţit de următorul mesaj:

„Pe fondul ultimelor modificări la Legile Justiţiei, magistraţii au declarat grevă şi protestează împotriva distrugerii independenţei justiţiei şi împotriva presiunilor politice. Voci politice deja au ieşit cu ameninţări la adresa magistraţilor, iar pentru noi este momentul să ne manifestăm solidaritatea şi să arătăm că sunt lucruri ce nu se negociază. Justiţia independentă, statul de drept, democraţia, toate astea TREBUIE să caracterizeze România, aşa că mesajul nostru este cât se poate de clar. Dacă ei blochează justiţia, noi blocăm România.

!!! Atentie! Acesta este un avertisment din partea societăţii civile! Dacă situaţia nu se remediază, vom continua şi vom creşte impactul acţiunilor noastre!!!

Maine, 27.02.2019, ne întâlnim la ora 11:15 în Piaţa Mihai Viteazu, la Flacără, de unde vom merge împreună şi vom traversa în semn de protest o stradă din Cluj. Vom face acest lucru trecând de pe un trotuar până pe celălalt, pentru a păstra totul în limite legale. Nu ne întoarcem din mijlocul străzii, ci traversăm repetat timp de 10 minute.

În acest timp, vom purta pe braţ o banderolă albă ce semnifică greva japoneză anunţată şi solidaritatea faţă de magistraţi. După încheierea acestui demers, ne vom alătura magistraţilor care vor protesta în faţa Curţii de Apel Cluj.

Justiţia NU se negociază. Ne vedem mâine!“.

Mai puteţi citi:

VIDEO Circa 5.000 de clujeni protestează faţă de „Ordonanţa Tudorel”: „Dragnea nu fii trist, la Jilava ai dentist!”
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: