Ce facem de 1 Mai la Cluj-Napoca sau cum încap 300.000 de persoane într-un singur loc de picnic şi într-un singur ştrand

Ce facem de 1 Mai la Cluj-Napoca sau cum încap 300.000 de persoane într-un singur loc de picnic şi într-un singur ştrand

Clujenii se vor înghesui de 1 Mai pe Valea Gârbăului, singurul loc în care au voie să-şi prăjescă grătarele.

Cei circa 300.000 de clujeni care au liber de Ziua Muncii îşi pot prăji grătarele numai în locul amenajat de la Valea Gârbăului, în caz contrar riscând amenzi între 300 şi 5.000 de lei. Ei se pot bălăci în piscina „Olimpic“ a Universităţii Tehnice, în timp ce ştrandul municipalităţii, „Sun“, a pierdut startul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Clujenii vor avea la dispoziţie un singur loc special amenajat de Primărie pentru picnic în oraş, Valea Gârbăului. Dacă îşi vor prăji grătarele în alte zone, oamenii riscă amenzi între 300 şi 5.000 de lei, conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic. Astfel, dacă aprind focul în alte zone decât cele amenajate, riscă amenză între 2.000 de lei şi 5.000 de lei; dacă aruncă ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate riscă o amendă între 300 lei şi 3.000 lei; Aceste prevederi au fost ignorate până acum de sute de clujeni, care au început de câteva săptămâni, de când vremea s-a încălzit, să meargă la iarbă verde Făget şi Hoia, zone unde nu există locuri special amenajate.   
 
Un singur ştrand
Un singur ştrand va fi deschis în Cluj de 1 mai, piscina Olimpică a Universităţii Tehnice. Biletele costă 7 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Programul pentru Ziua Muncii este între 7.00 şi 17.00. Ştrandul „Sun“, care aparţine municipalităţii, nu va fi deschis de 1 Mai. „Trebuie să să facem pregătirile pentru deschidere, să înlocuim filtrele, să montăm pompele, în două săptămâni va fi operaţional“, a declarat directorul RADP, Ioan Morocăzan. Nici ştrandul Clujana nu se va deschide, administratorii susţinând că abia din 1 iunie vor primi clienţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările