VIDEO Valea Gârbăului, primul loc de picnic amenajat pentru clujeni

0
0
Românii petrec şi de Sfântul Andrei
Românii petrec şi de Sfântul Andrei

Municipalitatea a anunţat că, începând de vineri, clujenii au la dispoziţie primul loc special amenajat pentru picnic, după votarea Legii Picnicului în martie 2012. Acesta este situat pe Valea Gârbăului, în zona fostului poligon al Armatei.

Potrivit primarul Emil Boc, primăria a început lucrările de amenajare în urmă cu 10 zile, iar locul de pe Valea Gârbăului va beneficia de locuri de parcare, 18 grătare şi porţi de fotbal.

"Obiectivul nostru este să oferim acelora care îşi petrec timpul liber, poate şi concediul în municipiu şi nu au alte posibilităţi să meargă în concediu în altă parte din ţară sau în străinătate fie pe malul Someşului, fie la noua locaţie de pe Valea Gârbăului de la poligon unde avem un spaţiu amenajat pentru clujeni să poată sta la iarbă verde, să facă un grătar, să joace un fotbal şi să aibă condiţii decente de a petrece la soare o zi din weekend. Încă de acuma 10 zile am trecut la amenajarea acestui spaţiu. Sperăm că începând de vineri să poată fi utilizat de către toţi cei care doresc. Nu o să trecem la amenzi până nu asigurăm cât mai multe spaţii de acest fel", a declarat Emil Boc.

Zona de picnic de pe Valea Gârbăului este amenajată temporar, având în vedere că aici ar urma să se construiască un cartier de locuinţe ANL.

Legea picnicului a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu pe 16 martie. Legea nouă spune că românii sunt pasibili de amenzi de la 100 la 50.000 de lei dacă fac grătar în loc neamenajat, dacă lasă în urmă gunoaie sau tulbură liniştea publică.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite