Atac devastator din Ardeal la adresa lui Orban. Finul lui Boc: „Asistăm la o Ciolaniadă greţoasă”

Atac devastator din Ardeal la adresa lui Orban. Finul lui Boc: „Asistăm la o Ciolaniadă greţoasă”

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Alin Tişe, critică dur „Ciolaniada greţoasă” din PNL. Ultimele evenimente din partid, l-au făcut pe finul lui Emil Boc să tragă un semnal de alarmă: „atenţie că rămâneţi fără partid”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care face parte din fosta aripă PDL a partidului atacă dur pe Facebook ultimele evenimente din PNL. Atacul vine pe fondul nemulţumirilor create de negocierile duse de Ludovic Orban, care a lăsat miniştrii susţinuţi de filialele din Ardeal fără ministere importante. 

Într-o postare pe Facebook el a susţinut:

„Asistăm la Ciolaniada greţoasă, în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică.
Am tot aşteptat ca oamenii  cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid.
Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aştept în zadar. Au confiscat partidul pe persoană fizică. 
Constat că oamenii aceştia, în aroganţa şi autosuficienţa lor, se joacă de-a v-aţi ascunselea acum cu partidul. 
Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut şi nu din cauza măsurilor COVID -19 luate, cum încearcă să se scuze toţi neperformanţii din partid.
Nu vreau să nominalizez acum pe nimeni întrucât nu doresc să-mi fac nici campanie şi nici imagine criticând propriul partid. 
 
Nu am nevoie de imagine şi nici nu sunt format în acest mod.
Dar spun acum STOP la toţi lipsiţii de valoare politică şi administrativă!
Plecaţi acasă şi lăsaţi partidul pe mâna celor performanţi! 
Precizez că nu doresc nici o funcţie de ministru sau altă funcţie! 
Însă , trag un semnal de alarmă: atenţie că rămâneţi fără partid, voi cei preocupaţi de Ciolaniadă!
Şi mai grav, rămâneţi fără oamenii din ţara aceasta care credeau în PNL sau au aşteptări de la PNL.
Pentru cei închipuiţi din partid care se întreabă "cine e şi asta?", ataşez un raport de activitate administrativă şi politică pentru a se putea compara cu mine!”
 

Revolta din Ardeal 

 
”Adevărul” relata zilele trecute că mai mulţi lideri liberali din Ardeal alături de secretarul general Robert Sighiartău şi prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan au contestat modul în care preşedintele partidului a cedat ministere importante, doar pentru a fi susţinut el pentru şefia Camerei Deputaţilor. Cele mai mari reproşuri au fost legate de cedarea a trei ministere: Dezvoltarea, Transporturile şi Fondurile Europene. Dezvoltarea era o ţintă a PNL, alături de portofoliul Finanţelor. De asemenea, celelalte două portofolii puternice cedate – Transporturile şi Fondurile Europene – erau ocupate tot de liberali susţinuţi de filiale din Ardeal.
Dzvoltarea, Transporturile şi Fondurile Europene. Dezvoltarea era o ţintă a PNL, alături de portofoliul Finanţelor. De asemenea, celelalte două portofolii puternice cedate – Transporturile şi Fondurile Europene – erau ocupate tot de liberali susţinuţi de filiale din Ardeal.
 
Unul dintre cei mai apreciaţi miniştri din Ardeal, Marcel Boloş  va rămâne fără Fondurile Europene. Ca o soluţie de avarie acesta  ar putea fi pus ministru al Finanţelor. Boloş, care nu este membru de partid, are susţinere de la organizaţiile din Ardeal şi e unul dintre miniştrii apreciaţi de Klaus Iohannis. De asemenea, lui Lucian Bode i s-a propus să preia Internele, însă acesta nu ar vrea, însă nici nu a refuzat categoric. Nu în ultimul rând, Robert Sighiartău e în cărţi pentru Ministerul Muncii, portofoliu unde partidul nu o mai vrea pe Violeta Alexandru. Surse din PNL susţin că Munca poate fi un portofoliu cu putere, dacă instituţia e condusă ferm, însă şi o instituţie problematică, mai ales că trebuie să gestioneze situaţia pensiilor şi a asistenţei sociale într-un context de criză economică.   
 
 
Vă mai recomandăm 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările