Apelul unui CEO către Nicolae Ciucă: „Ce ziceţi de un Guvern format din directori de la cei mai mari angajatori”

Apelul unui CEO către Nicolae Ciucă: „Ce ziceţi de un Guvern format din directori de la cei mai mari angajatori”

Dragos Damian propune un Guvern de directori de la cele mai mari companii din România. FOTO: Arhivă personală

CEO-ul Terapia Cluj, Dragoş Damian, crede că un nou eşec al Guvernului poate fi evitat dacă vor fi numiţi ca miniştri directorii de la cele mai mari firme din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

CEO -ul Terapia, Dragoş Damian, a lansat opropunere pentru premierul desemnat Nicolae Ciucă pentru formarea unui guvern profesionişti.

„Domnule General Nicolae Ciucă, ce ziceţi de un astfel de line-up la Guvern? La Economie, directorul general din top 3 cei mai mari angajatori. La Finanţe, directorul financiar. La Munca, directorul de resurse umane. La Agricultură, şeful din top 3 cele mai mari ferme agricole sau zootehnice. La Sănătate, şeful din top 3 cele mai mari spitale publice sau reţele private. Şi aşa mai departe, pentru portofoliile care vor avea de luptat cu crizele din economie şi sănătate. Lăsaţi la o parte politicienii cu ego-uri supradimensionate şi candidaţii pe care aceştia vi-i propun. Gândiţi-vă vă rog o clipă la o astfel de soluţie - veţi rezolva dintr-o mutare o sumedenie de probleme”, a scris, pe Facebook, cunoscutul CEO al companiei clujene producătoare de medicamente. 
 

De ce specialişti? 


Directorul a venit cu mai multe argumente:

1. Specialiştii care s-ar califica pentru line-up-ul de mai sus sunt supracalificaţi, ar şti ce să facă chiar de la început.
 
2. O altă veste bună este că nu se vor duce să guverneze pentru căpătuială, sunt deja oameni realizaţi, şi nu îşi vor angaja rudele şi pilele, pentru că au învăţat că dacă vrei să faci perfomanţă ai nevoie în echipă de cei mai buni oameni.
 
3. Şi nu în ultimul rând, dacă văd că nu sunt lăsaţi să livreze cele asumate în planul de guvernare nu vor ezita să îşi dea demisiile, în loc să ardă gazul de pomană, să ia salariu de bugetar sau să se dezvinovăţească la televizor că nu e din vina lor ce s-a întâmplat…. Alta cultură, alta educaţie.


„Doar specialişti care au condus minim 5 ani o organizaţie de cel puţin 500 de oameni să poată fi numiţi pe post de ministru” 

„O astfel de mutare nu urmăreşte “privatizarea” guvernării, ci  aducerea în Guvern a unor specialişti care crează în organizaţiile pe care le conduc valoare adăugată, care lipseşte în leadership-ul României. După ineficienţa sau eşecul lamentabil a sute de miniştri numiţi politic în ministere cheie probabil ar trebui consfiinţit prin Constituţie că doar specialişti care au condus minim 5 ani o organizaţie de cel puţin 500 de oameni să poată fi numiţi pe post de ministru, secretar de stat sau director în Guvern. Pentru ministru ştacheta probabil trebuie ridicată mai sus, organizaţii de 1000-2000 de oameni, diverse şi complexe. Este un clişeu, din păcate neînţeles de clasa politică care vrea să conducă România, că un lider, indiferent că este militar sau civil, nu poate conduce dacă nu cunoaşte nevoile oamenilor din subordine; pur şi simplu pierde legătura cu lumea reală”, mai spune Damian.


„Armata este ultima carte pe care o joaca o Naţiune” 

Concluzia CEO-ului este că fără profesionişti în zona economică, Guvernul Ciucă va eşua:
„Domnule General, sunt foarte mulţi români, fară culoare şi interese politice, care s-au săturat să fie văzuţi ultimii nu numai din UE, ci şi din clasamentele internaţionale. Sunt din nou din ce în ce mai mulţi români care se pregătesc să îşi trimită copii în străinătate pentru că nu mai au încredere în cei care ratează program după program de guvernare. Suntem obosiţi să facem ştiri pe CNN, Deutsche Welle şi Al Jazzera, şi lumea să se uite în jos la noi. Sunt din ce în ce mai mulţi români care îşi spun că un pic de militarizare a României poate fi de folos – pentru că s-a dovedit de folos în pandemie, în administrarea vaccinării şi în scoaterea unor spitale din crizele de management. «Armata este ultima carte pe care o joaca o Naţiune» este un adevăr rostit odată în război, chiar dacă de un general controversat. Dar dacă nu aduceţi lângă Primul Ministru un line-up în zona economică care să profesionalizeze guvernarea, mă tem că speranţele noastre se vor prăpădi împreună cu guvernul pe care îl veţi conduce”.
 
Vă mai recomandăm: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările