Acuzaţii grave la adresa şefilor Poliţiei Locale Turda după ce o angajată a murit infectată cu Covid-19

Acuzaţii grave la adresa şefilor Poliţiei Locale Turda după ce o angajată a murit infectată cu Covid-19

FOTO Arhivă Adevărul

O poliţistă locală din Turda, judeţul Cluj, a murit de Covid, însă şefii ei nu au considerat de cuvinţă să informeze Direcţia de Sănătate Publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Neglijenţă greu de înţeles la Turda, unde şefii Poliţiei Locale din oraş nu au anunţat moartea unei colege din cauza Covid-19 şi nu au luat niciun fel de măsuri ulterioare de protejare a angajaţilor. 

Totodată, reprezentanţi ai poliţiştilor locali din Turda au reclamat faptul că şefii Poliţiei Locale din oraş nu doar că au evitat să anunţe DSP, dar nici nu au considerat o prioritate să-şi vaccineze angajaţii, deşi aceştia ar fi avut dreptul să fie imunizaţi şi au solicitat în repetate rânduri acest lucru.

Cazul a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Cluj, care a declanaşat o anchetă. Informaţia a fost confirmată de prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, informează Agerpres.

„Menţionez faptul că am luat legătura cu conducerea DSP, aflând faptul că numita V. I. – poliţist local la Turda, s-a prezentat în data de 26.03 la Spitalul din Turda în stare severă. I s-a făcut un test rapid, fiind confirmată cu Covid, ulterior decedând. În acest moment există o anchetă la nivelul DSP, după finalizarea acesteia voi putea să vă ofer mai multe detalii.

Pacienta la momentul confirmării cu Covid a fost introdusă în platforma Corona Forms, sub acest aspect nefiind niciun dubiu de eroare sau altă ilegalitate. Se verifică dacă doamnei i s-a administrat vreo doză de vaccin sau nu, însă este cert faptul că doamna se încadra la categoria de risc, putând fi programată la vaccin, de către angajator sau personal”, a declarat Tasnadi.

„Odihnă veşnică! Regretăm dispariţia timpurie a colegei noastre, Ioana Maria Valerio. Transmitem condoleanţe familiei îndurerate şi celor apropiaţi. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Colectivul Serviciului Public Poliţia Locală Turda, pe siteul instituţiei, notează TurdaNews. Potrivit sursei citate, situaţia ar putea fi mai delicată în cadrul Poliţiei Locale Turda, unde ar putea exista mai multe cazuri de infectări.
 
La Spitalul Turda, în cursul acestei săptămâni erau circa 90 de persoane internate cu COVID, iar conducerea Spitalului face demersuri pentru suplimentarea numărului de paturi. La Turda, incidenţa cazurilor a ajuns azi la 5,83 cazuri la mia de locuitori, adică 324 de cazuri noi (active), în intervalul 16.03.2021-29.03.2021. 

Vă mai recomandăm şi:

Judeţul Cluj a ajuns la jumătate din numărul de cazuri de COVID-19 din Bucureşti. Topul zonelor cu o largă răspândire a SARS-COV-2

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările