Trei zile de toamnă. Ce vreme aduce luna lui Cuptor, unde va fi cel mai frig şi ce zone sunt lovite de vijelii

Trei zile de toamnă. Ce vreme aduce luna lui Cuptor, unde va fi cel mai frig şi ce zone sunt lovite de vijelii

Vreme mai degrabă de toamnă decât de vară toridă Foto:Shutterstock

Cea mai caldă lună a anului, Cuptor, vine cu vreme mai degrabă de toamnă decât de vară toridă. Săptămâna începe cu instabilitate atmosferică, ploi, vânt, descărcări electrice şi cu frig.Temperatura maximă nu va depăşi 27 de grade în majoritatea regiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Luni, în toată ţara, vremea va fi în general instabilă. Fenomenele extreme îşi fac mai întâi apariţia în regiunile sud-vestice, în zonele montane şi submontane, iar noaptea şi în vest şi nord-vest, unde vor fi înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologier,  în restul ţării cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra între 22...23 de grade în depresiuni şi în zona subcarpatică şi 29 de grade, izolat, Câmpia de Vest şi nordul Dobrogei.

Vremea rea şi temperaturile scăzute continuă şi maţi. Ploile apar mai spre seară şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nord-estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 29 de grade în sudul Moldovei.

Posibil căderi de grindină

Miercuri, vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului începând cu orele după-amiezii local în zonele montane şi submontane.

Pe arii restrânse, aceleaşi fenomene se vor semnala în sud şi centru şi cu totul izolat în restul teritoriului, iar seara şi în cursul nopţii pe arii relativ extinse în nord-est. Izolat, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, ce vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Transilvania şi 28 de grade în Moldova, Muntenia şi Câmpia de Vest.


Prognoza meteo: vremea în luna iulie 2015

Conform ANM, temperatura medie multianuală a lunii iulie este de 20,2 grade Celsius. În această vară, temperatura medie în sud, sud-est şi vest va depăşit media cu 2 grade Celsius şi chiar cu 4 grade Celsius, local în sud şi est. În centru se va încadra în media normală, iar local în nord va fi sub media multianulă, media din luna iulie a anului 2015 urmând a fi de 16 grade Celsius. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare, sub media de 77,8 l/mp, cu excepţia zonelor centrale şi vestice.
 

Vă recomandăm şi:

Trei zile de vreme capricioasă. Cât de mult se răceşte, unde se anunţă ploi şi ce zone vor fi lovite de vijelii

Început de vară furtunos. Ce vreme vine, cât de cald va fi şi unde se anunţă vijelii

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cât de cald se anunţă în luna iunie şi în ce zone vine arşiţa

Alertă meteo: furtuni violente, grindină şi ploi torenţiale. În ce zone loveşte vremea extremă

Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările