Început de vară furtunos. Ce vreme vine, cât de cald va fi şi unde se anunţă vijelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreme capricioasă de la început de vară. După un sfârşit de săptămână cu soare generos, instabilitatea atmosferică se instalează în aproape toate regiunile. Totuşi, temperaturile vor fi ridicate, chiar peste media normală a perioadei, iar averse se vor înregistra doar izolat.



Duminică, temperatura aerului continuă să crescă uşor, ca urmare a radiaţiei solare intense şi masei de aer mai cald ce avansează peste ţara noastră. Conform meteorologilor, vremea va deveni caldă în cea mai mare parte a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sudice, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade pe litoral şi 32 de grade în vest.

Săptămâna viitoare începe cu vreme predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadã. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, dar după-amiază instabilitatea atmosferică mai accentuată din zonele montane se va manifesta prin înnorări cu caracter local la munte, iar spre seară si în nord-vestul ţării, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe de vară. Vântul va sufla cu unele intensificãri în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în sudul litoralului şi 32 de grade în Banat, în Crişana şi în Moldova, spun meteorologii.

Înnorări, averse, tunete şi furtună

Marţi, încă o zi de vară autentică, însă înnorările îşi vor face apariţia în regiunile estice şi sud-estice, unde pe arii restrînse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. "În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare doar după-amiaza, îndeosebi în zona de munte şi fenomenele specifice instabilităţii atmosferice, ploi de scurtă durată, fulgere şi tunete îşi vor face apariţia doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 grade pe litoral  şi 32 de grade în Moldova, în Crişana şi în Banat", a anunţat ANM.

Mijlocul săptămânii nu aduce schimbări majore pe plan meteorologic. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în zona de munte, dar şi în regiunile sudice şi centrale, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade. De joi până duminică, temperaturile rămân peste mediile multinuale, dar este posibil să apară ploi de vară şi descărcări electrice mai ales în zonele montane.
 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cât de cald se anunţă în luna iunie şi în ce zone vine arşiţa

Alertă meteo: furtuni violente, grindină şi ploi torenţiale. În ce zone loveşte vremea extremă

Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite