Trei centre au fost deschise la Călăraşi pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor

Trei centre au fost deschise la Călăraşi pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor

Vaccinarea copiiilor se face în trei centre la Călăraşi FOTO Shutterstock

La nivelul judeţului Călăraşi, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, împotriva COVID -19, se realizează în trei centre, au anunţat vineri, 28 ianuarie, autorităţile locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre Centrul Comunitar Clădire Enel şi Centrul deschis la grădiniţa de pe strada Griviţa nr.98, ambele în municipiul Călăraşi, şi Centrul Comunitar Sală Sport Şcoala "Mircea Eliade" de la Olteniţa. 

Programul de funcţionare a centrelor este de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-20.00. Până în prezent, doar 9 copii au fost imunizaţi anti-COVID în judeţul Călăraşi, conform informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului.
 
Zilele trecute, 114.000 de doze de vaccin au ajuns în România, pentru administrare la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. 

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că doza de vaccin anti-COVID Comirnaty (Pfizer) administrată copiilor reprezintă o treime din cea folosită în prezent. Schema de vaccinare este aceeaşi - la interval de 21 de zile se administrează câte o doză.
 
Medicul militar a precizat că micuţii se pot imuniza, atât în centrele de vaccinare care vor avea astfel de cabinete dedicate, în unităţi sanitare, dar şi în cabinetele de medicină de familie, acolo unde cadrele medicale vor solicita şi astfel de vaccinări pediatrice.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările