Topul liceelor fruntaşe. Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, rată de promovare la Bacalaureat 2018 de 88,29%

Topul liceelor fruntaşe. Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, rată de promovare la Bacalaureat 2018 de 88,29%

Elevi de la Colegiul Barbu Ştirbei care ai făcut performanţă în 2018

Cu o rată de promovabilitate de 56,03%, faţă de 62,28% cât s-a înregistrat în 2017, în judeţul Călăraşi, trei licee se află în topul unităţilor de învăţământ unde au promovat cei mai mulţi elevi examenul de bacalaureat.

 La prima sesiune de Bacalaureat 2018, în judeţul Călăraşi, au fost înscrişi 1.588 de candidaţi, dintre care 1.329 din seria curentă şi 259 din seriile anterioare. Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Călăraşi, înainte de contestaţii, este de 56,03 %. Pe primele locuri, cu cei mai mulţi elevi admişi se află : Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, cu procent de promovare de 88,29 %, Liceul Teoretic Neagoe Basarab Olteniţa cu 83,13% şi Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi, cu 82,58%. La nivelul judeţului Călăraşi, două eleve, una absolventă a Liceului Teoretic Mihai Eminescu şi cealaltă de la Liceul Teoretic Neagoe Basarab Olteniţa, au obţinut media 10.00. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, în judeţul Călărşai nu există niciun liceu cu promovabilitate zero. 
 
215 premii la concursuri şi olimpiade
 
Performanţa caracterizează Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei’’, iar rezultatele demonstrează o implicare deosebită a elevilor şi a profesorilor în studiul aprofundat al diferitelor discipline, judeţul Călăraşi fiind menţionat la multe festivităţi de premiere din ţară.
 
Anul acesta s-au obţinut peste 215 premii şi menţiuni la olimpiade şi concursuri şcolare, etapele judeţene, naţionale şi internaţionale. 32 de elevi au reprezentat cu succes CN ,,Barbu Ştirbei’’ la etapa naţională a olimpiadelor şcolare şi la diverse concursuri naţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările