Statistică sumbră: Călăraşiul, în coada clasamentului privind nivelul pensiei medii lunare

Statistică sumbră: Călăraşiul, în coada clasamentului privind nivelul pensiei medii lunare

Peste 90% din pensionari primesc pensii mai mici decât coșul minim de consum

În trimestrul I 2012, numărul mediu al pensionarilor(exclusiv pensionarii MApN, MAI, SRI, cei din evidenţa Casei de Asigurări a Avocaţilor şi Culte) în judeţul Călăraşi a fost de 80.699 persoane, mai mic cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Direcţia Regională de Statistică. Această cifră a rezultat în urma scăderii numărului pensionarilor de asigurări sociale agricultori(cu 7,9% faţă de trim

Ştiri pe aceeaşi temă

Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 81,6% din numărul total al pensionarilor, ponderea lor fiind mai mare cu 1,1 puncte procentuale comparativ cu trimestrul I 2011. Pensionarii agricultori au înregistrat o scădere faţă de aceeaşi perioadă, atât ca cifră absolută(-1265 persoane) cât şi ca pondere în totalul pensionarilor(de la 19,3% în trimestrul I 2011 la 18,3% în trimestrul I 2012).

De două ori mai mică

Pensia medie lunară impozabilă pe total judeţ, în trimestrul I 2012, a înregistrat o creştere de 2,1%  faţă de trimestrul I 2011. În perioada analizată,  spun specialiştii, pensia medie de asigurări sociale agricultori a înregistrat o creştere de 0,3% faţă de trimestrul I 2011. Cu toate acestea, pensia medie a agricultorilor era de 2 ori mai mică decât pensia de asigurări sociale de stat.

Sub media la nivel naţional

În trimestrul I 2012, pensia medie lunară de asigurări sociale de stat, la nivel de ţară, a fost de 777 lei. Peste două treimi din judeţele ţării s-au situat sub media pensiei la nivel naţional, valorile cele mai  reduse înregistrându-se  în  judeţele : Giurgiu (623 lei), Botoşani (634 lei), Vrancea (650 lei), Vaslui (653 lei) şi Călăraşi (655 lei).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările