S-a semnat contractul pentru modernizarea liceului Mihai Eminescu. La cât se ridică investiţia

S-a semnat contractul pentru modernizarea liceului Mihai Eminescu. La cât se ridică investiţia

Contractul de modernizare a fost semnat de primarul oraşului, Marius Dulce, şi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat FOTO Facebook/ADR Sud Muntenia

Liviu Gabriel Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi Marius Dulce, primarul oraşului Călăraşi, au semnat astăzi, 3 decembrie, contractul de finanţare aferent proiectului „Modernizare şi extindere Corp B, Liceul Teoretic Mihai Eminescu din municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Municipiului Călăraşi a accesat finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 10 - „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Prioritatea de investiţii 10.1 - „Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare”, Obiectiv specific 10.1 – „Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, Operaţiunea B - Apel dedicat învăţământului obligatoriu.
 
Prin implementarea proiectului, administraţia locală va autoriza o serie de intervenţii menite a garanta desfăşurarea unui proces educaţional la standarde înalte de calitate, precum şi a asigura o ofertă educaţională adecvată care să conducă la înzestrarea elevilor cu abilităţile şi competenţele conforme cerinţelor actuale. În acest sens, va fi extins şi modernizat un corp de clădire, în prezent dezafectat, care, la finalizarea lucrărilor, va constitui un spaţiu propriu de desfăşurare a activităţii didactice pentru învăţământul gimnazial sau primar, dezvoltând totodată baza materială a unităţii şcolare călărăşene.
 
2,5 milioane de lei, valoarea totală a contractului
 
Proiectul autorităţii locale călărăşene are o durată de implementare de 71 de luni, în perioada 1 februarie 2018 – 29 decembrie 2023, şi se ridică la o valoare totală de 2.537.410,22 lei. Din aceştia, peste două milioane de lei este contribuţia Fondului European de Dezvoltare Regională, aproximativ 330 de mii de lei constituie alocarea din bugetul naţional, iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului depăşeşte 50 de mii de lei.
 
În prezent, în regiunea Sud Muntenia au fost depuse 1.884 de proiecte (inclusiv aplicaţiile dedicate SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 11 miliarde de lei. Din acestea, au fost semnate contracte pentru 763 de cereri de finanţare, a căror valoare solicitată este de peste 6,7 miliarde de lei. În situaţia contractelor semnate, este inclus şi contractul aferent Priorităţii de investiţii 11.1 – „Consolidarea capacităţii instituţionale şi o administraţie publică eficientă”, proiect implementat la nivel naţional al cărui beneficiar este Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, gestionat de ADR Sud Muntenia 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările