Tinerii care au prins un hoţ, după ce a furat portofelul unui bătrân, felicitaţi de conducerea IPJ Călăraşi

Tinerii care au prins un hoţ, după ce a furat portofelul unui bătrân, felicitaţi de conducerea IPJ Călăraşi

Cei doi tineri, felicitaţi de conducerea IPJ Călăraşi Foto:IPJ Călăraşi

Doi tineri, care au fost martori la un furt şi l-au prins imediat pe hoţ, au primit câte o diplomă de recunoştinţă din partea poliţiştilor. Marius Gabriel Dumitrescu şi Ciprian Cuzeli l-au dat pe hoţ pe mâna anchetatorilor, după ce l-au urmărit şi au reuşit să-l imobilizeze.


Cei doi tineri au primit câte o diplomă de recunoştinţă din partea şefului IPJ Călăraşi, comisar-şef de poliţie Marian Iorga. „Vă felicit şi vă mulţumesc în numele Consiliului de Conducere a Inspectoratuluipentru spiritul civic dovedit şi îmi doresc ca aceasta să constituie normalitatea, iar exemplul dumneavoastră să fie urmat de cât mai mulţi cetăţeni”, le-a spus şeful Inspectoratului celor doi tineri.

Aceştia au declarat că se simt onoraţi de aprecierile primite şi se bucură că au putut fi de ajutor, că au acţionat gândindu-se că bunicii, părinţii sau cineva apropiat lor ar fi putut fi în ipostaza de victimă. Ciprian Cuzeli, angajat al Muzeului Dunării de Jos Călăraşi, spune că nu i se pare nimic ieşit din comun faptul că a prins un hoţ. "Noi nu ne-am făcut decât datoria de cetăţeni. Nimic mai mult", spune tânărul.

Alături de prietenul său, Marius Gabriel Dumitrescu, de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, a fost martor al întâmplării.  Revoltaţi de ceea ce s-a petrecut sub ochii lor, evident, că nu au putut să stea cu mâinile în sân. Au trecut la acţiune şi au reuşit să-l dovedească pe hoţ.

Urmărire ca-n filme

Pe 11 decembrie, poliţiştii au fost alertaţi de un tânăr care a  povestit cum a prins un hoţ. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au stabilit că pensionarul Constantin M., de 82 de ani, a rămas fără portofel chiar la Piaţa Mare. După ce a făcut cumpărături, la ieşirea dintr-un magazin, portofelul i-a fost smuls din mână de un bărbat care a rupt-o la fugă. Martori la întâmplare, doi tineri, alertaţi de ţipetele victimei, au pornit în urmărirea hoţului pe care au reuşit să-l imobilizeze până la venirea poliţiştilor, dar să şi recupereze paguba bătrânului: 45 de lei.

Spirit civic

Hoţul a fost identificat la scurt timp. Este vorba despre Marian V., de 37 de ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, care a şi fost reţinut pentru 24 de ore. Suspectul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentată parchetului cu propunere de arestare preventivă. „Poliţiştii apreciază atitudinea şi spiritul civic de care au dat dovadă cei doi tineri, care au acţionat de îndată ce au observat că o persoană vârstnică are nevoie de ajutor. Ne dorim ca acesta să constituie un exemplu de urmat pentru cât mai mulţi cetăţeni, să conştientizăm că pentru siguranţa noastră pe stradă trebuie să contribuim cu toţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, subcomisar Ramona Tudor.

 

Vă recomandăm şi:

Exemplu. Cum au prins doi tineri un hoţ care lăsase un bătrân fără portofel

Şase suspecţi de furt din reţeaua dezafectată de irigaţii, reţinuţi. Printre ei se află şi un poliţist, bănuit că a dat informaţii din anchetă

Cu mascaţii la poartă. Poliţiştii călărăşeni, pe urmele a doi ilfoveni, suspecţaţi de furt

Un bărbat, urmărit internaţional pentru un furt comis în Italia, a fost capturat la Dor Mărunt

UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

Suspecţi după gratii. Trei tineri din Chiselet au fost reţinuţi după un furt la un depozit de lemne

UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările