Şase suspecţi de furt din reţeaua dezafectată de irigaţii, reţinuţi. Printre ei se află şi un poliţist, bănuit că a dat informaţii din anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Călăraşi a fost reţinut de oamenii legii, marţi seară, după ce s-a stabilit că a fraternizat cu infractorii. Poliţistul este acuzat că ar fi primit bani de la mai multe persoane, furnizându-le, la schimb, informaţii despre anchetă.


Pe 25 noiembrie, cum s-a crăpat de ziuă, zeci de poliţişti, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de furturi de componente metalice. Conform IPJ Călăraşi, în perioada octombrie – noiembrie 2014, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane bănuite că ar fi sustras componente metalice din reţeaua dezafectată de irigaţii(A.N.I.F. – Filiala Călăraşi), de pe raza localităţilor Alexandru Odobescu şi Vlad Ţepeş, prejudiciul cauzat până în prezent fiind stabilit la 114.000 lei.
 
„Având în vedere infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi luare de mită din dosarul cauzei, acesta a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi cu propunere de declinare a competenţei”, a anunţat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
 

Prinderea în flagrant

În dimineaţa zilei de 25 noiembrie, poliţiştii au depistat în flagrant pe Petrică R., de 39 ani, din municipiul Călăraşi, Constantin G., de 35 ani, din comuna Independenţa, Ionel I., de 36 ani, din comuna Cuza Vodă, Ionuţ U., de 21 ani,  Brăduleţ C., de 23 ani şi Adrian M., de 16 ani, toţi din comuna Independenţa, în timp ce transportau cu un autovehicul marca Ford Tranzit, cantitatea de aproximativ 2,6 tone componente ţeavă metalică.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că din acest grup mai făcea parte  Constantin I., de  36 ani, din comuna Independenţa şi Jan T., de 40 ani, din comuna Modelu, administratorul unei societăţi comerciale unde ar fi fost aduse bunurile pentru a fi valorificate.

Şapte percheziţii la domiciliile suspecţilor

Totodată, în activitatea infracţională, membrii grupului au fost sprijiniţi prin furnizarea de informaţii, de către Constantin C., de 43 de ani, agent de poliţie din  cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, care ar fi primit de la aceştia diferite sume de bani. Surse din rândul anchetatorilor spun că acesta provine de la Postul de poliţie Vlad Ţepeş şi este era încadrat din 2009. Nu a creat niciodată niciun fel de probleme şi a venit la IPJ Călăraşi de la Poliţia de Frontieră. Acţiunea poliţiştilor călărăşeni a continuat cu efectuarea a 7 percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor bănuite şi la sediul societăţii comerciale. Cu această ocazie, la locuinţa poliţistului, poliţiştii au identificat 11 cartuşe, calibrul 7,65 mm, urmând a fi stabilită provenienţa acestora.

În seara de 25 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a dispus reţinerea a 6 dintre persoanele bănuite, respectiv: Constantin C., Ionel I.,  Constantin I., Constantin G., Ionuţ U. şi Petrică R. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, divulgare de informaţii de serviciu ce nu sunt destinate publicităţii, luare de mită şi dare de mită, în formă continuată. Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezenţati instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă. Poliţiştii călărăşeni au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.
 

Vă recomandăm şi:

Cu mascaţii la poartă. Poliţiştii călărăşeni, pe urmele a doi ilfoveni, suspecţaţi de furt

Un bărbat, urmărit internaţional pentru un furt comis în Italia, a fost capturat la Dor Mărunt

UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

Suspecţi după gratii. Trei tineri din Chiselet au fost reţinuţi după un furt la un depozit de lemne

UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

UPDATE 12 descinderi la suspecţi de evaziune, furt şi tâlhărie. Poliţia face percheziţii la  Săruleşti şi Budeşti

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite