Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Cât de frig se face, unde sunt aşteptate lapoviţă şi ninsori

Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Cât de frig se face, unde sunt aşteptate lapoviţă şi ninsori

Vreme rece începând cu ziua de duminică FOTO Shutterstock

Meteorologii anunţă vreme caldă în toată ţara şi sâmbătă, cu maxime de 27 de grade în sud-estul ţării. De duminică, vremea se strică, scad temperaturile şi apar precipitaţiile. La munte sunt aşteptate lapoviţe şi ninsori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), sâmbătă, 18 aprilie, vremea va fi în general frumoasă şi caldă în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă în cele sudice şi sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării precum şi în zonele montane şi submontane, unde cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe suprafeţe restrânse va ploua. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi posibil vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua la munte şi pe arii restrânse în sud-est, iar de scurtă durată şi asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între 0 şi 13 grade.

Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare spre seară şi pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 8...9 grade.
 
Duminică, în prima zi de Paşte scad temperaturile , iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a ţării, iar seara şi noaptea cu precădere în sud şi sud-est, unde local va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime, mai coborâte decât în ziua anterioară în mare parte a ţării, vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 12 grade.
 
Şi în Capitală, temperaturile scad uşor, însă vor continua să se situeze peste cele specifice datei. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi în cursul nopţii când probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (averse şi descărcări electrice) va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 9...10 grade.

Luni, pe 20 aprilie, va fi şi mai frig.  Meteorologii spun că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în nord-est şi est, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime, 5 şi 6 grade. Spre dimineaţă izolat va fi brumă.

Vremea va fi uşor mai rece în Bucureşti decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări, cu o probabilitate mare ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 3...5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Procesul de răcire a vremii va continua, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările