Prognoza meteo: Gerul năprasnic loveşte România. Când scăpăm de valul de aer siberian

Prognoza meteo: Gerul năprasnic loveşte România. Când scăpăm de valul de aer siberian

Vreme geroasă în următoarele zile FOTO Shutterstock

Un val de aer siberian îngheaţă România. Temperaturile vor scădea accentuat, începând de joi noapte, după câteva zile cu vreme de primăvară. Gerul cumplit se instalează în majoritatea regiunilor, la munte fiind anunţate minine de minus 20 de grade Celsius.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), vremea se va răci accentuat, astfel încât, în intervalul 12 – 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, nopţile devenind geroase. La munte, vremea va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14…-12 grade şi cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 şi -16 grade.
 
În cursul zilei de joi, 11 februarie, valorile de temperatură vor fi apropiate de cele caracteristice perioadei în nord-vest, nord şi nord-est, dar mai ridicate decât cele normale în rest, cu maxime cuprinse între 3…5 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.
 
Noaptea, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată şi va deveni geroasă, local în vest, centru şi nord, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii, predominant ploi în prima parte a zilei şi apoi mai ales ninsori, pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, mai ales după-amiaza şi noaptea, cu viteze mari la munte, unde va viscoli ninsoarea.
 
În Bucureşti, joi, în cursul zilei, vremea se va menţine deosebit de caldă, apoi va intra într-un proces de răcire. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade. Cerul se va înnora treptat şi temporar vor fi precipitaţii, în a doua parte a zilei ploi, iar noaptea, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări (40…45 km/h) îndeosebi în a doua parte a intervalului.
 
Vineri, gerul îşi face simţită prezenţa în majoritatea regiunilor. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea, local în sud-est şi pe arii extinse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 3 grade, iar cele minime între -18 şi -7 grade, posibil mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, la munte, pe arii restrânse în nord-vest, nord şi centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul va continua sã prezinte intensificări în toate regiunile, cu viteze mari la munte, unde va viscoli ninsoarea.
Şi în Capitală se va răci accentuat. Temperatura maximă va fi de 0…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -7 grade. Cerul va fi parţial noros, favorabil mai ales ziua ninsorii slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (45…50 km/h) îndeosebi în prima parte a intervalului.
 
Sâmbătă, se anunţă la fel de frig. Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea şi dimineaţa în special în jumătatea de nord a teritoriului. Trecător va ninge, mai ales în zona de munte.
În Bucureşti, vremea se va menţine rece pentru această perioadă din an şi, trecător, vor fi condiţii de fulguială.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările