INSP: Şase cazuri de gripă, înregistrate în Bărăgan. Cum evităm îmbolnăvirile

INSP: Şase cazuri de gripă, înregistrate în Bărăgan. Cum evităm îmbolnăvirile

Gripa face ravagii în ţară FOTO Adevărul

La nivel naţional, numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 68, în timp ce în judeţul Călărşai se înregistrează 6 cazuri. Ministerul Sănătăţii a declarat miercuri epidemie de gripă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că se va suplimenta numărul de doze de vaccinuri cu încă 30.000. Trebuie să ţinem cont de metodele de prevenţie şi de sfaturile medicilor pentru a ne putea feri de gripă.
 
Conform medicilor, gripa este o afecţiune respiratorie contagioasă ce poate avea consecinţe moderate până la severe. Gripa poate debuta brusc şi violent, iar perioada de incubaţie variază între 1-4 zile. Încă dinaintea debutului simptomelor, adulţii pot infecta alte persoane. Perioada de contagiozitate durează de la 5 la 7 zile de la debutul simptomelor. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate depăşi o săptămână în special dacă este vorba de persoane cu un sistem imunitar slab sau copii cu vârste până în 5 ani.
 
Persoanele care au contractat deja gripa manifestă simptome precum febră sau stare febrilă (frisoane), tuse, durere de gât, nas înfundat sau rinoree, dureri musculare, dureri de cap, oboseală, vărsături şi diaree. Printre complicaţiile gripei se regăsesc pneumonie virală, sinuzită, otită medie, pneumonie bacteriană şi exacerbare a bolilor cronice preexistente cum ar fi boli de inima şi boli pulmonare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările