Hora mare, a treia zi. Coregrafii spectaculoase şi costume multicolore, pe scena din parcul Dumbrava

Hora mare, a treia zi. Coregrafii spectaculoase şi costume multicolore, pe scena din parcul Dumbrava

Coregrafii şi costume spectaculoase în cea de-a treia zi a festivalului Hora mare FOTO CJCC

Cea de-a treia seară la festivalului internaţional de foclor “Hora mare” se deschide luni, la ora 20.00 în parcul Dumbrava cu evoluţii spectaculoase, coregrafii deosebite şi costume fascinante ale ansamblurilor din Slovacia, Israel şi Georgia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Din Georgia, de la Tbilisi  vine ansamblul ”Legenda”. Are o coregrafie deosebită şi  un dansator profesionist şi mai multe participări la diferite concursuri individual şi ca lider oficial al ansamblului. De zece ani  face coregrafie cu grupuri de elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Ansamblul "Legend" participă la festivaluri în străinătate în Italia, Grecia , Azerbaidjan, Polonia, Spania, Armenia, Bulgaria, unde se prezintă cultura ţării lor.
 
Havazelet Hasharon – Ansamblul ”Halleluya” din Israel este un grup de dans care  a încântat nu numai publicul israelian , dar şi întreaga lume, cu spiritul său tineresc, dragostea de dans şi repertoriul diversificat. Compania a fost creată în 1988 de Barry Avidan, coregrafa şi directorul artistic. Grupul a apărut deja în numeroase reţele de televiziune îmbrăţişând performanţele colorate pentru iubitorii de dans din Israel şi din străinătate. 
 
Presov din Slovacia funcţionează in anul 1992. Ansamblul Folcloric Rozmarija conservă şi descrie dansul, muzica, cântecele şi obiceiurile din Slovacia estică (şi anume regiunile Šariš, Zemplín, Abov şi Zamagurie) şi folclorul minorităţilor etnice locale. Performanţele sale live sunt însoţite de o bandă populară de cimbalom. Grupul se descurcă într-un mod viu, amuzant şi teatral. Rozmarija a reprezentat Preşov şi Slovacia la 87 de festivaluri internaţionale, inclusiv CIOFF, IOV sau IGF, şi a călătorit în 23 de ţări din Europa şi Asia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările