Elevii din învăţământul primar şi copiii de grădiniţă s-au întors la cursuri

Elevii din învăţământul primar şi copiii de grădiniţă s-au întors la cursuri

Elevii se întorc la şcoală FOTO Adevărul

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă s-au întors astăzi, 14 ianuarie, la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată în perioada 2 - 10 februarie, vacanţa de primăvară - în perioada 20 aprilie - 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a - în data de 7 iunie.
 
În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare.
 
Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate realiza în perioada vacanţelor şcolare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările