Criminalii autostopişti, în continuare în libertate. Comisar-şef: „Mobilul crimei nu a fost jaful“

Criminalii autostopişti, în continuare în libertate. Comisar-şef: „Mobilul crimei nu a fost jaful“

Poliţia a instituit filtre la intrîrile şi ieşirile din oraş FOTO Adevărul

Anchetatorii au un cerc de suspecţi în cazul crimei comisă de cei doi autostopişti pe DN3A, şoseaua care leagă Drajna de oraşul Feteşti, vineri seară. Duminică, la două zile de la atac, agresorii erau tot în libertate.

„Avem mai multe piste pe care le urmărim şi date care nu pot fi făcute publice în acest moment deoarece ar periclita ancheta. Vorbim cu certitudine despre doi autori, care nu se se cunoaşteau cu victimele, iar mobilul crimei nu a fost jaful. Ne dorim să-i prindem cât mai repede“, a declarat comisar-şef Marian Iorga, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi.

Agresorii sunt căutaţi pentru omor, după ce au ucis un bărbat şi au rănit-o pe soţia acestuia, Violeta (55 de ani) şi Ion Constantin (58 de ani) fiind cei doi soţi călărăşeni care au oprit maşina şi i-au luat pe ucigaşi la ocazie. Pentru prinderea criminalilor s-au instituit filtre în Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Constanţa, dar şi în municipiul Bucureşti. Cei doi atacatori au fost luaţi în maşină în seara zilei de vineri, 24 noiembrie, de la Drajna. Pe drum, au cerut să coboare în satul Tudor Vladimirescu, la barieră. La coborâre  au scos cuţitele şi l-au ucis pe şofer pe loc, în timp ce soţia sa a fost rănită la omoplat.

Cei doi soţi se aflau în maşina proprietate personală, un Logan roşu, şi se deplasau din Călăraşi spre comuna Ştefan cel Mare, unde mergeau la părinţi. Nicolae Pandea, primarul comunei Ştefan cel Mare, spune că întreaga localitate a fost şocată la aflarea veştii: „Îi ştiu bine, eu sunt văr primar cu Violeta. Oameni de treabă, gospodari, liniştiţi, din familii bune. Ne-a îngrozit ceea ce am aflat. Nu vă spun ce panică s-a creat în comună, mai ales că atacatorii sunt în libertate. Baricadaţi-vă, încuiaţi uşile, porţile, ce puteam să le spun oamenilor? Toată lumea s-a speriat, pe drept. La o asemenea nenorocire rămâi perplex. Nu s-a petrecut aşa ceva la noi niciodată“, a povestit primarul.

Soţia rănită a povestit crima

Violeta Constantin, femeia rănită în atacul celor doi autostopişti, se află internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. Deşi aflată în stare de şoc, a reuşit să le povestească anchetatorilor cum s-a petrecut tragedia.

„E o chestiune de timp până vor fi prinşi. Încă de vineri seară au fost instituite filtre, iar împrejurimile au fost periate de zeci de poliţişti şi anchetatori. S-a scotocit pe câmp, cu lanterne, cu câini de urmă. Se merge pe mai multe piste în acest caz, însă un lucru este sigur: victimele nu-i cunoşteau pe agresori. I-au luat de pe drum, la ocazie, de la Drajna. Au crezut că fac o faptă bună, dar uitaţi-vă la ce s-a ajuns. Femeia rănită a purtat o discuţie cu anchetatorii şi a explicat cum ea şi soţul său au fost atacaţi cu cuţitele de cei doi străini care se aflau pe bancheta din spate a maşinii. Atacul a avut loc în momentul în care au oprit în dreptul localităţii Tudor Vladimirescu pentru ca autostopiştii să coboare, aşa cum ceruseră. Agresorii sunt tineri, cu vârste până în 30 de ani şi amândoi purtau câte un cuţit“, susţin anchetatorii. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au deschis dosar penal pentru omor în acest caz, urmând a stabili împrejurările şi mobilul crimei.

Au fugit pe câmp
 
Şeful IPJ Călăraşi, comisar-şef Marian Iorga, coordonează ancheta crimei. “Doi cetăţeni de 58 şi 55 de ani se deplasau cu autoturismul personal pe DN3A. Au luat doi cetăţeni la ocazie. Ajunşi în localitatea Tudor Vladimirescu cei doi pasageri i-au cerut conducătorului auto să oprească, moment în care au procedat la lovirea şoferului cu un cuţit şi, celălat pasager, a atacat-o pe soţia şoferului. Au coborât din maşină şi au fugit pe câmp”, a declarat şeful IPJ Călăraşi, comisar-şef Marian Iorga.
 
O armată de oameni ai legii sunt în alertă maximă de vineri seară. La filtrele instituite la intrările şi ieşirile din oraş sunt oprite toate maşinile. Poliţiştii verifică actele şi fac percheziţii ale autoturismelor. Sute de maşini au fost verificate în trafic şi nici urmă de agresori. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au deschis dosar penal pentru omor în acest caz, urmând a stabili împrejurările şi mobilul crimei.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările