Cea mai ieftină soluţie pentru pete dificile sau arsuri. Cum cureţi covorul cu un produs banal

Cea mai ieftină soluţie pentru pete dificile sau arsuri. Cum cureţi covorul cu un produs banal

La final, covorul trebuie aspirat pentru îndepărtarea excesului de praf FOTO Adevărul

Un produs banal şi ieftin face minuni în gospodărie atunci când petele dau bătăi de cap. Cafeaua sau vinul roşu sunt extrem de greu de scos atunci când le vărsăm pe covor.  Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de petele dificile, arsuri sau mirosuri neplăcute, făcând minuni în cele mai dificile situaţii.

Conform site-ului cumsa.ro, la curăţarea covorului cu bicarbonat trebuie să urmezi mai mulţi paşi:
 
Începe prin a presăra bicarbonat de sodiu direct pe covor pentru a -l lăsa să acţioneze peste noapte (ideal ar fi o perioadă mai lungă de timp, de 1-2 zile).
 
După ce a trecut perioada în care bicarbonatul a actionat, e momentul să îl îndepărtezi cu ajutorul unei perii.
 
Bineînţeles, nu o să poţi scoate tot bicarbonatul din covor, aşa că pentru restul foloseşte un aspirator.
 
Rezultatul va fi un covor curat, care miroase frumos. Mai mult, nu va rămâne un miros toxic, asa cum se întâmplă după ce folosim o soluţie din comerţ.
 
Un alt truc pentru curăţarea covorului de pete îl reprezintă o soluţia de bicarbonat de sodiu, la care se adaugă puţin oţet.
 
Primul pas este să pui oţet peste pată, însă fii atent să nu îmbibi covorul până la refuz. Peste oţet, pune o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu.
 
Vei vedea că are loc o reacţie chimică, dar nu te speria pentru că e absolut normal. Acoperă zona pătată cu o farfurie şi lasă soluţia să acţioneze timp de 1-2 zile. Ai grijă să nu calci peste pată cât timp soluţia acţionează! La sfârşit, aspiră zona foarte bine şi vei vedea că ai un covor perfect curat, fără pete.
 
Conform site-ului cumsa.ro, poţi curăţa şi aragazul folosind bicarbonat de sodiu. Tot ce trebuie sa făci este să presari bicarbonatul pe partea metalică, peste care stropeşti cu oţet, pentru a forma o pastă. Las-o să acţioneze timp de 30 de minute, iar la final curăţă totul folosind o lavetă sau un burete moale, pentru a evita să zgârii suprafaţa.
 
Petele de arsură din oale sau tigăi pot fi curăţate cu bicarbonat de sodiu, iar pentru a face acest lucru este nevoie să pui apa la fiert astfel încât cantitatea să acopere ¼ din înălţimea acestuia. Adaugaţi 5 linguri de bicarbonat de sodiu în apă şi aşteptaţi să dea în clocot. Lăsaţi să acţioneze peste noapte, iar dimineaţa veţi vedea cum arsurile şi petele se vor desprinde de pe pereţii şi fundul vasului.
 
Cuptorul poate fi şi el curăţat cu bicarbonat de sodiu, iar pentru a începe este nevoie să facem o pasta din ½ cană de bicarbonat şi 2-3 linguri de apă. Folosind o pereche de mănuşi, frecaţi uşor pasta de toate suprafeţele, însă evitaţi elementele de încălzire pentru a nu le strica. Lăsaţi pasta să acţioneze timp de 12 ore şi stergeti cu o cârpă umedă.
 

Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările