Aproximativ 50 de tone deşeuri din şpan metalic, oprite la frontieră, în Călăraşi

Aproximativ 50 de tone deşeuri din şpan metalic, oprite la frontieră, în Călăraşi

Poliţia nu a permis intrarea în România a celor două camioane încărcate cu deşeuri FOTO Poliţia de Frontieră

Două camioane care transportau aproximativ 50 de tone deşeuri din şpan metalic au fost oprite la frontieră de poliţiştii călărăşeni. Acestea erau încărcate din Bulgaria şi destinate unor societăţi din ţara noastră.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, miercuri, 22 iunie, pe sensul de intrare în ţară controlul  asupra unor ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 39 de ani, respectiv 48 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din şpan metalic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea celor două transporturi, oamenii legii au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi.

În urma verificărilor s-a constatat că în cele două mijloace de transport se afla cantitatea totală de 49.730 kilograme deşeuri din şpan metalic, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unor societăţi comerciale de pe teritoriul României.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, autorităţile au stabilit faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. 

Drept urmare, poliţiştii nu au permis accesul pe teritoriul României pentru ambele mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările