Alertă meteo: Se întorc ploile în toată ţara. Ce temperaturi se anunţă

Alertă meteo: Se întorc ploile în toată ţara. Ce temperaturi se anunţă

Sunt aşteptate precipitaţii în toate regiunile FOTO 123 RF

vremea se schimbă de mâine în toată ţara. Deşi temperaturile continuă să rămână ridicate pentru data din calendar, de miercuri dimineaţă, 13 noiembrie, şi până joi, 14 noiembrie, ora 18.00, va fi în vigoare o avertizare meteo de ploi.

 Miercuri, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în jumătatea de vest a ţării şi la munte, unde local şi temporar va ploua. Cu o probabilitate mai mare în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, precum şi în zonele deluroase aferente, ploile vor fi moderate cantitativ, iar pe arii în general restrânse se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. 

”Din dimineaţa zilei de miercuri, 13 noiembrie şi până în seara de joi, 14 noiembrie în Munţii Banatului, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă a Olteniei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 25...30 l/mp şi izolat peste 40­­ l/mp”, a mai transmis ANM.

Vântul va continua să aibă intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor depăşi viteze de 100 km/h, dar local şi temporar însă la cote mult mai reduse şi în restul teritoriului - îndeosebi în vest, centru şi nord. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.Din dimineaţa zilei de miercuri, 13 noiembrie şi până în seara de joi, 14 noiembrie în Munţii Banatului, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă a Olteniei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 25...30 l/mp şi izolat peste 40­­ l/mp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: