Ajutor financiar. Consiliul Judeţean dă bani pentru repararea şcolilor şi grădiniţelor din 19 localităţi

Ajutor financiar. Consiliul Judeţean dă bani pentru repararea şcolilor şi grădiniţelor din 19 localităţi

Copiii vor învăţa în şcoli modernizate Foto:Adevărul

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Călăraşi primesc ajutoare financiare de la Consiliul Judeţean, după ce, în ultima şedinţă, consilierii au aprobat fonduri pentru primăriile aflate în dificultate

Ştiri pe aceeaşi temă


Cei 2.497 de mii de lei vor fi decontaţi pe baza documentelor justificative depuse de unităţile administrativ-teritoriale la Consiliul Judeţean. Aceste sume sunt alocate pentru reparaţii la şcolile şi grădiniţele din următoarele localităţi: Alexandru Odobescu-208 mii lei, Săruleşti-299 mii lei, Dorobanţu-20 mii lei, Curcani- 399 mii lei, Chiselet- 35 mii lei, Dor Mărunt -84, Frumuşani- 110 mii lei, Fundeni-178, Gălbinaşi-80 mii lei, Grădiştea- 103 mii lei, Gurbăneşti -148 mii lei, Ileana- 140 mii lei, Luica -74 mii lei, Modelu-38 mii lei, Nana-165 mii lei, Sohatu -100 mii lei, Ştefan Vodă-70 mii lei, Plătăreşti 65 mii lei, Ulmu-188 mii lei .

Grădiniţa care risca să se prăbuşească

În judeţul Călăraşi, la începutul anului şcolar, Inspectoratul Şcolar a anunţat că cei peste 47.000 de elevi şi preşcolari sunt în siguranţă. Ei au început anul şcolar în unităţi  modernizate şi consolidate. Un singur caz, în care au fost luate deja măsuri, a pus probleme în comuna Perişoru.

„Este vorba despre grădiniţa din localitate, o clădire care stă pe un teren instabil, s-a lăsat pământul şi a dus la crăparea pereţilor. Consiliul Local, proprietarul clădirii, a găsit o soluţie provizorie. A luat hotărârea de a muta cei 62 de copii la şcoală. Cele trei grupe de la grădiniţă îşi vor desfăşura activitatea în clădirea şcolii până la remedierea neajunsurilor. S-au început lucrările de consolidare, însă nu au putut risca să lăsăm copiii acolo. Până la iarnă sau poate chiar până la primăvară, copiii vor învăţa într-o clasă sigură. Încă nu ştim când se vor încheia lucrările de consolidare”, a precizat prof. Constantin Tudor, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi.

De altfel, în judeţul Călăraşi, au mai fost construite încă 6 grădiniţe care şi-au deschis porţile în an acest. „E totul nou, copiii încep de la zero, în clase moderne, fără probleme de alimentare cu apă ori căldură, ori toalete insalubre”, a spus Tudor.
 

Vă recomandăm şi:

Prima şcoală reabilitată cu fonduri Regio. Unitatea de învăţământ de la Cuza-Vodă va fi modernizată cu bani europeni

4,8 milioane de lei, daţi pentru o şcoală. 200 de copii de la ţară vor învăţa în condiţii europene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările