Acte. Peste 13.000 de caziere judiciare, eliberate în primele 6 luni ale anului

Acte. Peste 13.000 de caziere judiciare, eliberate în primele 6 luni ale anului

Procedura de eliberare a cazierului judiciar a fost simplificată FOTO Adevărul

Peste 13.000 de certificate de cazier judiciar a eliberat IPJ Călăraşi în primele 6 luni ale anului. Din 11 iulie a fost simplificată procedura de obţinere a certificatului de cazier judiciar, astfel că, orice cetăţean, peste 18 ani, poate obţine acest document  de la orice unitate de poliţie, fără a mai plăti timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

 

De asemenea, acesta poate să-şi exprime acordul ca instituţiile din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, care-l solicită, să-l obţină în mod automat.
În perioada 1 ianuarie – 30 iunie, la nivelul IPJ Călăraşi au fost eliberate  13.344 de certificate de cazier judiciar.
Reamintim că Poliţia Română operaţionalizează prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Noul act normativ aduce modificări majore cu scopul debirocratizării şi simplificării administrative în activitatea desfăşurată de structurile de cazier judiciar.

Astfel, începând cu 11 iulie a.c., pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei. De la aceeaşi dată, în vederea emiterii certificatelor de cazier judiciar, nu se mai reţin documente în original ori copii legalizate în ghişee, ci doar xerocopii cu menţionarea sintagmei „conform cu originalul” de către lucrătorii din ghişeu.

De asemenea, structurile de cazier judiciar acceptă copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail, asigurând condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.
 

Vă recomandăm şi:

De astăzi, cazierul judiciar se obţine mai uşor. S-a simplificat procedura de eliberare a documentului

Cum obţii certificatul de atestare pentru construcţii. Documentul este obligatoriu prin lege la vânzarea unui imobil

Cum s-a simplificat plata taxelor pentru eliberarea permiselor de conducere şi a paşapoartelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările