A murit unul dintre cei mai mari arbitri de box din România. Cariera fabuloasă a lui nea Ninel

A murit unul dintre cei mai mari arbitri de box din România. Cariera fabuloasă a lui nea Ninel

Călărăşeanul Ninel damian s-a stins la 72 de ani FOTO Federaţia Română de Box

Unul dintre cei mai buni arbitri ai României la box, călărăşeanul Ninel Damian, s-a stins sâmbătă, 24 iulie, după o grea suferinţă. În anul 1999, Damian a fost desemnat arbitrul anului în Europa la box şi a oficiat, printre altele, 6 campionate mondiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Călărăşenii deplâng dispariţia lui Ninel Damian, omul la care întodeauna găseai un sfat si o vorbă bună. Cei care l-au cunoscut îl caracterizează ca fiind o persoană de o omenie ieşită din comun, un adevărat prieten, un om care şi-a dedicat viata sportului. Federaţia Română de Box a transmis un mesaj de condoleanţe pe o pagină de socializare:
 
Odihnă veşnică, ”Ninel” Damian!
”Dumnezeu ne dă fiecăruia o singură călătorie. Haideţi să o facem cât mai frumoasă pe a noastră şi să n-o urâţim pe-a celorlalţi!” Această declaraţie a lui Ioan Damian, din urmă cu câţiva ani , este reprezentativă pentru OMUL care a fost ”nea Ninel”. Unul dintre foarte puţinii oameni de box despre care s-a vorbit mereu la superlativ. 
 
Cu puţin timp în urmă, maestrul Damian a plecat dintre noi!  Deputat cu două mandate, arbitrul de box cu nenumărate ştate şi un om de mare calitate, Ioan Damian a trecut la cele veşnice, la doar 72 de ani. A fost arbitrul anului 1999 în Europa, a oficiat, printre multe altele, la 6 Campionate Mondiale, 4 Campionate Europene de seniori, 1 ediţie a Jocurilor Olimpice şi 25 de ediţii ale Centurii de Aur.
Rămas bun, maestre Ninel! Odihnă veşnică!
 
Şi Vasile Nedelcu, unul dintre bunii prietenii ai lui Ninel Damian a postat un mesaj emoţionant:
 
La trecerea în eternitate, un om lasă după sine amintirile vieţii şi faptelor sale, în mintea şi sufletul celor care l-au cunoscut- familie, prieteni, colegi. 
 
Ninel Damian ne-a părăsit astăzi, după o grea suferinţă, în puterea vârstei. Mai avea multe de spus, un om bun, curat sufleteşte, a cărui întreaga forţă de viata şi credinţă le-a dăruit slujirii binelui public. 
 
Un OM, pur şi simplu, smerit şi lipsit de vanităţi umane. Pentru mine, Ninel a fost un adevărat prieten, unul dintre oamenii pe care i-am cunoscut şi cu care am împărtăşit multe clipe ale vieţii  într-o perioadă de peste 30 de ani, însă cea mai importantă a fost în mandatul lui de deputat şi al meu de senator în Parlamentul României, atunci când am încheiat şi un "pact", având în vedere că făceam parte din partide şi tabere diferite. Documentul stă mărturie în faţa istoriei, încheiat pe data de 04.03. 2010, intitulat: ATENŢIE LA OBRAZ! 
Cu bunătate şi gând curat
 
Ieri aş fi vrut să-l aud la telefon, am încercat de mai multe ori, la celalalt capăt al firului însă,  tăcere. 
Alegăndu-mi oamenii şi prietenii din perioadele vieţii, Ninel Damian va ocupa un loc aparte în memoria mea, prin chipul său senin, privirea sa atrăgătoare, dezinvoltă, cu zâmbetul său  inconfundabil. 
Drum lin printre stele, Ninele! Dumnezeu să te odihnească în pace!  Condoleanţe familiei îndurerate!
 
Ninel Damina a fost deputat de Călăraşi, arbitru internaţional de box, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi şi om politic implicat în activităţile administrative, sportive şi politice ale judeţului Călăraşi.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările