Şase şcoli reiau cursurile luni, 8 februarie, în scenariul roşu

Şase şcoli reiau cursurile luni, 8 februarie, în scenariul roşu

Şase şcoli se redeschid în scenariul roşu FOTO Adevărul

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a celor 303 şcoli, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din judeţ.

Unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi vor relua cursurile în data de 8 februarie 2021. Astfel, în conformitate cu datele transmise de unităţile de învăţământ, se înregistrează următoarea situaţie: 198 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1; 99 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 ( Municipiul Călăraşi, Olteniţa, Ciocăneşti, Tămădău Mare, Mitreni, Vâlcelele, Vlad Ţepeş, Chirnogi, Căscioarele, Frumuşani-infrastructură); 6 unităţi de învăţământ în Scenariul 3(Perişoru, Unirea).
 
Cele trei scenarii pentru redeschiderea şcolilor în 8 februarie/Incidenţa în cele trei scenarii:
 
scenariul verde – incidenţa sub 1 la mia de locuitori
 
scenariul galben – incidenţa de sub 3 la mia de locuitori
 
scenariul roşu – incidenţa de peste 3 la mia de locuitori
 
În localităţile care se încadrează în aşa-numitul scenariu verde, cu relativ puţine cazuri, toate şcolile se redeschid fizic, copiii merg la şcoală.
 
În localităţile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la şcoală, mai exact la grădiniţă şi la şcoală, copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII.
 
În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu, continuă pentru un timp să meargă la şcoală şi la grădiniţă copiii de grădiniţă şi de ciclu primar, dar ceilalţi nu mai merg la şcoală.
 
Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au adoptat propunerile de scenarii în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ. Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi va transmite zilnic informările privind situaţia unităţilor de învăţământ din judeţ.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările