Începe construirea Promenadei de pe malul Borcei. Cât costă lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arată malul Borcei  după finalizarea Promenadei şi a Portului turistic FOTO CJC
Aşa va arată malul Borcei  după finalizarea Promenadei şi a Portului turistic FOTO CJC

Autorităţile locale au dat undă verde începerii lucrărilor la proiectul Promenada, o investiţie complementară Portului Turistic.

Primarul Marius Dulce şi reprezentantul constructorului, SC Coral SRL, au semnat procesul verbal de predare – primire a amplasamentului, respectiv Ordinul de începere a lucrărilor la proiectul cunoscut sub denumirea de „Promenada”.

Liderul acestui proiect este Consiliul Judeţean Călăraşi, în timp ce Municipiul Călăraşi şi Municipalitatea Silistra (Bulgaria) au calitatea de parteneri, fiecare cu responsabilităţi bine determinate. Valoarea totală a proiectului este de 10,62 milioane euro.

„Împreună cu reprezentantul constructorului am semnat astăzi procesul verbal de predare – primire a amplasamentului, respectiv Ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul este complementar celui care vizează Portul turistic de ambarcaţiuni uşoare demarat de Consiliul Judeţean. Valoarea va depăşi suma de 10 milioane de euro. Nădăjduim că firma constructoare se va încadra în termenul de execuţie. Aşa cum am mai spus toate proiectele cu finanţare europeană trebuie finalizate până la sfârşitul lunii decembrie 2023,” a declarat primarul Marius Dulce.

Municipiului Călăraşi, căruia îi revine din proiect un buget total de 7,505 milioane euro, gestionează contractul de execuţie lucrări în valoare de 27,43 milioane lei (aproximativ 5,5 milioane Euro, inclusiv TVA) şi care constă în realizarea mai multor lucrări, printre care şi construirea gării fluviale din sticlă.

Cofinanţarea ce trebuie asigurată de PMC este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului la care se adaugă cheltuieli neeligibile (diverse şi neprevăzutem dar şi altele care pot apărea în timpul implementării).

Pe 3 noiembrie 2021 s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor care se vor desfăşura pe o perioadă de 24 de luni, la care se adaugă 60 luni de garanţie. Conform autorităţilor locale, scopul proiectului îl constituie îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii fluviale pe ruta Călăraşi-Silistra prin reabilitarea malurilor Dunării atât pe partea română, în continuarea falezei Parcului Central Călăraşi, cât şi pe partea bulgară, şi prin marcarea unei rute navigabile prin balizare, pentru evitatea unor accidente chiar şi în cazul unor cote scăzute ale apelor Dunării.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Modernizarea celei mai importante artere de trafic din Călăraşi demarează în 2022

Municipiul Călăraşi, obiect de studiu pentru studenţii de la Arhitectură

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite